Evenimentul Zilei > Social > Pagubă majoră pentru Metrorex. Care sunt urmările grevei spontane de la metrou
Pagubă majoră pentru Metrorex. Care sunt urmările grevei spontane de la metrou

Pagubă majoră pentru Metrorex. Care sunt urmările grevei spontane de la metrou

Reprezentanții Metrorex au transmis, luni, că greva de la metroul bucureștean a produs pagube de 2,827 milioane de lei.

Greva de la metrou a produs pagube de 2,827 milioane de lei, au transmis reprezentanții Metrorex.

„Acţiunea ilegală de ocupare a metroului bucureştean a produs pagube de 2.826.642 lei. Compania Metrorex a finalizat cuantificarea preliminară a pierderilor înregistrate în urma blocării ilegale a circulaţiei metroului din ziua de 26 martie. După media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vânzări sunt estimate la 450.028 lei. Pentru angajaţii care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a plătit venituri brute de 339.761 de lei. Şi acestea sunt pagube provocate companiei. Şi pentru că metroul nu a circulat, compensaţia pentru serviciu public prestat nu va fi încasată. Valoarea aferentă unui număr mediu de 25.000 km se ridică la 2.036.853 lei”, se arată în comunicatul citat.

În context, Metrorex subliniază că se va îndrepta împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale la dispoziţie.

Circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată vineri, 26 martie, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea trenurilor de pasageri.

Greva de la metrou a produs pagube materiale uriașe

Circulaţia trenurilor de metrou a fost reluată vineri seara, începând de la ora 22:00, după ce protestul spontan de la metrou a fost suspendat.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a calificat vineri organizaţia sindicală de la Metrorex drept o mafie şi i-a transmis liderului Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou, Ion Rădoi, că s-a terminat cu „acţiunile de şantaj”.

„Aş vrea să încep în primul rând prin a le cere scuze bucureştenilor că au fost obligaţi astăzi să treacă prin acest eveniment neplăcut, dar aş vrea în acelaşi timp să le cer scuze pentru că, în ultimii 20 de ani, câteva zeci de miniştri ai Transporturilor au lăsat un buboi enorm să se formeze la metroul bucureştean, o mafie.

Câtă vreme sunt eu aici, vă asigur că statul nu va ceda niciun milimetru în faţa mafiei, pentru că despre asta este vorba, despre o grupare care se comportă mafiot şi atunci când interesele îi sunt atinse recurge la şantaj. Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureştenii nu contează, a decis că singurele lucruri care trebuie să conteze sunt banii firmei pe care o controlează. Şi îi spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge”, a afirmat Cătălin Drulă, într-o conferinţă de presă.

CITEȘTE ȘI „Război” între călători și greviștii de la metrou. ”Intrăm și noi în grevă”

CITEȘTE ȘI PSD intervine în scandalul grevei de la metrou. „Actuala Coaliție nu știe altceva decât să creeze haos!”