Gică Hagi, despre scandările rasiste de la meciul Sepsi - U Craiova 1948: „Afară, afară cu machidonii din țară!”

Gică Hagi, despre scandările rasiste de la meciul Sepsi - U Craiova 1948: „Afară, afară cu machidonii din țară!”

După scandalul rasist de la meciul Sepsi - U Craiova 1948, Gică Hagi a declarat că nu s-a mai întâmplat așa ceva în alte țări. Fostul mare internațional a mai spus că, în România, nu trăiesc doar români.

Meciul Sepsi - U Craiova 1948 a fost întrerupt din cauza scandărilor rasiste și xenofobe ale microbiștilor. La scurt timp, fostul internațional Gică Hagi (57 de ani), finanțator și antrenor al echipei Farul, a declarat că machidonii au dreptul să trăiască în România și că nu meritau așa ceva.

„E o parte sensibilă, aceasta legată de fiecare club și suporteri. În Europa, nu cred că s-a oprit vreun meci când cineva strigă ceva. Mai ales cum suntem noi în România, unde nu-s doar români. Poate sunt și machidoni și mâine vine unul și zice: „Afară, afară cu machidonii din țară!”. Noi suntem machidoni, o spunem, dar asta nu înseamnă că trebuie să plecăm din țară.Sunt lucruri care se pot întâmpla”,  a spus Hagi la DigiSport.

Sursa foto. EVZ

Meciul Sepsi- FCU Craiova a fost întrerupt

Meciul dintre Sepsi și U Craiova 1948 a fost suspendat, duminică, în minutul 26, la scorul de 0-0, după ce suporterii oltenilor au scandat minute în șir mesaje xenofobe și rasiste la adresa adversarilor săi. Csaba Asztalos a declarat că microbiștii trebuie sancționați și că nu va mai acceptat acest comportament pe stadion.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Toate comportamentele care incită la ură trebuie sancționate, în primul rând de cei care organizează competiții. Își arogă o autonomie a Federațiilor Sportive, în măsura în care se aplică propriile reguli. Ca atare, și dacă vorbim de incitări la ură la adresa rromilor, la adresa celor de la Rapid.

Apoi, a intrat Sepsi în prima ligă și au început cu ungurii. Și apoi CFR Cluj, din cauza finanțatorului. Eu nu cred că trebuie să bagatelizăm aceste aspecte. Și dacă este vorba de olteni se impune aplicarea regulamentului. Eu sunt un fan al fotbalului din Oltenia. Am fost suporter al Universității Craiova. Acum este mai greu, pentru că sunt două echipe. Nu cred că aceste aspecte justifică un asemenea comportament. Regulamentul trebuie aplicat.

Și față de suporterii Rapidului au fost scandări rasiste. Că este un folclor. Rasismul este un folclor prost. La ultima partidă FCSB- Rapid au fost manifestări rasiste. Nu înțeleg de ce să tolerăm astfel de manifestări?”, a declarat Csaba Asztalos.