Evenimentul Zilei > Sport > Adrian Mititelu, după conflictul iscat la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe. „Au premeditat totul. Va pierde meciul cu 0-3”
Adrian Mititelu, după conflictul iscat la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe. „Au premeditat totul. Va pierde meciul cu 0-3”

Adrian Mititelu, după conflictul iscat la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe. „Au premeditat totul. Va pierde meciul cu 0-3”

Patronul FC Universitatea Craiova 1948, Adrian Mititelu, a venit cu prima declarație după ce suporterii echipei sale au aruncat cu cuvinte rasiste împotriva adversarei, Sepsi Sfântu Gherghe. El pune totul pe seama celor din echipa adversă, subliniind că deși știau ce se va întâmpla, au vrut ca meciul să fie oprit.

Adrian Mititelu a declarat, luni, într-o conferință de presă, că gruparea sa a respectat regulamentul, și că Sepsi este vinovată pentru tot ceea ce s-a întâmplat pe teren. Meciul a fost oprit în minutul 25, din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei oltene.

Adrian Mititelu susține că Sepsi a premeditat totul înainte de meci

Potrivit patronului FC U Craiova, cei de la Sepsi au fost atenționați dinainte și li s-a spus că nu-și asumă nimeni prezența galeriei clubului la acest meci.

Vinovații pentru acest lucru sunt cei de la Sepsi. I-am atenţionat şi le-am spus că nu ne asumăm prezenţa galeriei clubului la acest meci. Ce puteam eu să fac mai mult decât atât? Le-am spus: «Aveţi grijă, o să fie probleme». Şi cei de la Sepsi ştiau chestiunea. Am o relaţie foarte bună cu domnul Dioszegi. Mi-a adus pâine şi vin, acum i-am trimis iar vin, el mi-a trimis pâine, o pâine foarte bună. Trebuie să vină Federaţia cu legi, legea 4 să fie completată, să se dea liste la meci, să reglementeze situaţia asta. Să verifice atent ce fani intră la meciuri, după buletine. De ce să plătească Craiova sau Sepsi pentru atitudinea unor oameni?”, a spus Adrian Mititelu.

Potrivit acestuia, cei de la Sepsi au premeditat totul și poate chiar dovedi acest lucru. Cei de la Sepsi au dorit foarte mult ca partida să se oprească și nu au luat atitudine, deși au avertizat că lucrurile vor degenera.

Sepsi a premeditat totul, părerea mea, şi am mai multe informaţii. Înainte de meci, directorul lor sportiv l-a întrebat pe arbitrul Chivulete «Ce se întâmplă dacă suporterii scandează?». Şi le-a explicat Chivulete că opreşte meciul.Cei de la Sepsi aveau pârghiile necesare să-i evacueze pe acei intruşi, când s-a întrerupt meciul. Nu au făcut asta, înseamnă că şi-au dorit foarte mult să se oprească. Era foarte simplu, erau 70 de oameni din Craiova, dădeau un ordin, o dispoziţie legală şi acei oameni erau evacuaţi”, a mai adăugat patronul FC U Craiova.

Sepsi va pierde meciul cu 0-3

Adrian Mititelu a mai subliniat că refuză să creadă că echipa lui va fi sancționată, din moment ce el a anunțat că vor fi prezenți niște suporteri care vor crea probleme pe teren. Prin urmare, conforma acestuia, punctele nu vor merge către Sepsi, așa cum sperau cu toții, ci către echipa lui.

Cred că noi vom câştiga punctele, cred că Sepsi pierde meciul cu 0-3”.

Acesta a mai precizat că toată situația a dus la crearea unei idei greșite despre olteni și că ei nu sunt rasiști și chiar îi respectă foarte mult pe maghiarii din România.

În urma acestei situații, Adrian Mititelu consideră că FRF ar trebui să schimbe regulamentele, iar suporterii să fie identificaţi atunci când vor să intre pe teren, potrivit news.ro.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: