GERUL a făcut 60 de morți în Europa de Est. FRIGUL POLAR va continua | VIDEO

GERUL a făcut 60 de morți în Europa de Est. FRIGUL POLAR va continua | VIDEO

Peste 60 de oameni au murit în ultimele zile în urma valului de frig care s-a abătut asupra Europei Centrale şi de Est. Autoritățile din mai multe state s-au văzut nevoite să ceară ajutorul armatei pentru a transporta alimente și medicamente, în numeroase zone fiind decretată stare de urgență.

Cele mai scăzute temperaturi s-au înregistrat în Ucraina, unde mercurul din termometre a coborât la - 33 de grade Celsius. Din cauza hipotermei, până în prezent 43 de oameni au murit, în majoritate oameni fără adăpost. Alți 723 au ajuns la spital cu degerături sau alte probleme medicale cauzate de ger.

Gerul a făcut victime și în Polonia, unde în ultimele zile s-au înregistrat minus 27 de grade în timpul nopţii. Cel puțin 10 oameni au fost răpuși de frig, iar meteorologii vorbesc despre una dintre cele mai friguroase ierni din istorie, informează Reuters.

Căderile masive de zăpadă, vântul puternic şi gerul siberian au provocat moartea a cinci persoane în Bulgaria, autorităţile instituind stare de urgenţă în unele regiuni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ger în Siberia, dar și în Grecia

În centrul Rusiei, temperaturile coboară noaptea la minus 30 de grade, iar ziua mercurul termometrului indică între minus 15 şi minus 20 de grade. Temperaturile sunt cu 8-10 grade sub temperaturile obişnuite în această perioadă. În regiunile siberiene Zabaikalie, Altai, Krasnoiarsk, Buriatia etc., noaptea se înregistrează între minus 37 şi minus 47 de grade. Chiar şi în Siberia vremea este cu 6 -12 grade mai rece decât în mod normal.

O situație difiicilă se înregistrează și în Grecia, unde căderile de zăpadă și vântul, precum și temperaturile sub zero grade din mai multe zone ale țării au blocat legăturile cu multe insule.

Meteorologii avertizează că vremea rece se va menţine încă cel puţin zece zile, de la BaiKal până în Europa de Răsărit.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/wB5dHgln-5o" width="560" frameborder="0" height="315"></iframe>