"Contrar oricăror speculații și informații false vehiculate în ultimul timp, Partidul Național Liberal își menține poziția exprimată anterior în ceea ce privește propunerea referitoare la amnistie și respinge orice formă legislativă care ar putea ridica suspiciuni de favorizare a unor categorii de persoane și demnitari. În aceste condiții, declarațiile prim-vicepreședintelui PDL Cătălin Predoiu reprezintă doar o încercare de intoxicare, dezinformare și manipulare a opiniei publice", a spus Scutaru.

Liderul deputaților PNL a mai spus că partidul din care face parte "nu negociează în niciun fel Legea amnistiei vs liste comune la europarlamentarele din acest an, fiind partidul care își menține cu fermitate opțiunea exprimată anterior".
"Liderii USL sunt preocupați ca alianța să devină cât mai performantă pentru a asigura guvernarea eficientă a țării. În acest sens, se discută introducerea unor modificări la protocolul de funcționare al Uniunii Social Liberale, care au în vedere îmbunătățirea mecanismului de luare a deciziilor în interiorul USL atât în plan guvernamental, cât și parlamentar. Poziția PNL pe tema legii amnistiei a fost ferm formulată de către liberali și nu va face subiectul niciunei negocieri", se mai arată în comunicatul transmis de Scutaru liberalilor.