Evenimentul Zilei > EVZ Special > Geopolitica și coronavirusul chinezesc. Cei mai puternici oameni din lume, loviți de COVID-19
Geopolitica și coronavirusul chinezesc. Cei mai puternici oameni din lume, loviți de COVID-19

Geopolitica și coronavirusul chinezesc. Cei mai puternici oameni din lume, loviți de COVID-19

De la începutul anului și până în prezent, la nivel mondial, bilanţul total al cazurilor de COVID-19 a depăşit 34 milioane. Din numărul total de cazuri, peste 1,019,212 s-au soldat cu moartea pacienţilor. Numărul persoanelor vindecate este de peste 25 milioane.

Cum în fața bolilor și morții toți suntem egali, printre persoanele infectate cu virusul chinezesc s-au numărat și șefi de stat.

Vineri, vestea că Donald Trump și Melania au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 a făcut înconjurul lumii. În ultimele zile, toată lumea a fost cu ochii pe SUA, în contextul în care peste o lună urmează să se desfășoare alegerile prezidențiale. Având în vedere starea delicată în care se află Trump, atât americanii, cât și restul lumii se întreabă cum se va desfășura campania electorală și care va fi soarta alegerilor.

BREAKING NEWS. Șoc mondial: Trump și Melania au COVID-19! Ce șanse are să scape

Donald Trump nu este singurul șef de stat care a fost infectat cu virusul chinezesc. De la începutul anului și până în prezent, coronavirusul i-a afectat pe unii dintre cei mai puternic oameni ai lumii.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro, infectat de trei cu noul virus chinezesc

După ce a declarat că nu crede în existența coronavirusului, ca o ironie a sorții Bolsonaro a fost infectat cu virusul chinezesc.

În urmă cu trei luni, președintele brazilian Jair Bolsonaro anunța că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, a cărui gravitate nu a încetat să o minimalizeze de la începutul pandemiei.

„Rezultatul pozitiv tocmai a venit”, a declarat şeful statului, în vârstă de 65 de ani, în cadrul unei conferințe de presă.

„Aveam temperatură 38 de grade, dar plămânii mei erau curaţi. Medicii mi-au dat hidroxiclorochină şi azitromicină (un antibiotic – n.r.) şi după aceea m-am simţit mai bine. Mă simt foarte bine acum”, mai spunea Bolsonaro.

Trump cu COVID-19! Documentul care poate arunca Lumea în haos. Precizări cruciale

La sfârşitul lui martie,Jair Bolsonaro a minimalizat gravitatea virusului într-o alocuţiune televizată.

„Dat fiind trecutul meu sportiv, dacă am fost contaminat cu virusul nu am de ce să mă îngrijorez. Nu voi simţi nimic. În cel mai rău caz, va fi ca o mică gripă, o mică răceală”, afirma acesta.

Jeanine Anez, președintele interimar al Boliviei, infectată cu virsul chinezsec

În urmă cu trei luni, preşedintele interimară a Boliviei, Jeanine Anez, a anunţat că a fost testată pozitiv la coronavirus şi că se simte bine.

„Sunt pozitivă la COVID-19, mă simt bine, voi lucra din izolare. Împreună, vom merge înainte”, a scris pe contul său de Twitter Jeanine Anez”.

„Voi sta în carantină 14 zile şi voi face un alt test. Mă simt bine”, a adăugat preşedinta de dreapta în vârstă de 53 de ani într-o înregistrare video publicată pe acelaşi cont.

În Venezuela, numărul doi al regimului, Diosdado Cabello a fost și el infectat.

Prinţul Albert al II-lea de Monaco, testat pozitiv

În martie, Prinţul Albert al II-lea de Monaco a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2. Reprezentanţii palatului din principatul monegasc declarau că „starea lui de sănătate nu suscită nicio îngrijorare”.

După două săptămâni, biroul de presă a transmis că prințul Albert al II-lea de Moncao „s-a vindecat şi are o stare de sănătate bună. Medicii care l-au monitorizat pe Alteţa Sa Prinţul Albert al II-lea de la debutul infectării sale cu COVID-19 l-au autorizat îşi încheie perioada de carantină”.

Premierul britanic Boris Johnson, în stare critică din cauza coronavirusului

În luna aprilie, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a fost internat la un spital din Londra, la zece zile după ce a fost confirmată infectarea sa cu coronavirus.

Dan Andronic: Infectarea lui Trump face cât un atentat nereușit la adresa POTUS

„În cursul după-amiezii, starea de sănătate a premierului s-a deteriorat şi, la recomandarea echipei sale medicale, a fost transferat la unitatea de terapie intensivă a spitalului”, a precizat purtătorul de cuvânt. „Primul ministru i-a cerut ministrului de externe Dominic Raab (…) să-l înlocuiască atunci când va fi necesar”, spunea acesta, potrivit unui comunicat.

După trei zile petrecute la terapie intensică, starea de sănătate a lui Boris Johnson s-a îmbunătățit considerabil, declarau apropiații premierului.

După o săptămână, premierul Regatului Unit a fost extrernat, acesta declarând că e datorează viaţa cadrelor medicale care l-au tratat.

O lună mai târziu, Boris Johnson și logodnica sa, Carrie Symonds, i-au dat fiului lor numele de Wilfred Lawrie Nicholas, ca omagiu pentru doi dintre medicii de la îngrijire intensivă care i-au salvat premierului viața.