Anunțul care a venit în această dimineață poate părea pentru unii o strategie de campanie, dar eu cred că este încă o dovadă a faptului că virusul SARS-CoV-2 este o amenințare de care nici măcar cel mai puternic om al planetei – POTUS (President of The United States) – nu poate scăpa”, spune Dan Andronic.

„Din punct de vedere electoral, are o încărcătură imagologică asemănătoare cu un atentat nereușit la adresa președintelui Statelor Unite. Îl va face mult mai greu de atacat, de criticat, și va declanșa un val de compasiune”, mai adaugă jurnalistul.

„Sunt foarte curios cum va trece prin acestă experiență Donald Trump, dar mai ales ce medicație va folosi, ținând cont de faptul că se încadrează în grupa de risc cea mai vulnerabilă”, a mai punctat Dan Andronic.

„În mod evident, infectarea sa cu coronavirus va avea un efect și asupra dezbaterilor cu Joe Biden care, cel mai probabil, vor fi amânate. Dacă ar fi să fac o predicție asuăra impactului electoral, aș spune că Donald Trump va recupera o parte consistentă a diferenței dintre el și Joe Biden”, a încheiat jurnalistul.

Premieră după zeci de ani

Reamintim că, de la asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, pe 22 noiembrie 1963, un singur președinte în funcție al Statelor Unite, Ronald Reagan, a mai fost victima unui atentat. Pe 30 martie 1981, în plin Război Rece, Reagan a fost împușcat de un individ pe nume John Hinckley, în fața hotelului Washington Hilton din capitala SUA.

De asemenea, Donald Trump este primul președinte al SUA care suferă de o boală gravă în timp ce este în funcție de la Franklin Delano Roosvelt, care a murit în timpul mandatului, de o emoragie cerebrală masivă, pe 2 aprilie 1945.

Președintele Donald Trump a confirmat, pe Twitter, vineri dimineața, că el și soția sa au făcut COVID-19. Anterior, președintele intrase deja în izolare, după ce una dintre colaboratoarele apropiate, pe nume Hope Hicks, a fost confirmată ca pozitivă pentru SARS-CoV-2.