Școlile, tot mai periculoase. Câți elevi s-au infectat de la începutul anului școlar

Școlile, tot mai periculoase. Câți elevi s-au infectat de la începutul anului școlar

Medicii trag însă un semnal de alarmă cu privire la o posibilă creștere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 în școli. Elevii sunt mult mai expuși, iar numărul de îmbolnăviri demonstrează acest lucru.

Au trecut deja două săptămâni de când elevii s-au întors pe băncile școlilor, respectând, bineînțeles, toate măsurile de protecție și distanțare socială impuse prin lege.

Potrivit datelor oficiale, începând din data de 14 septembrie, 1325 de copii s-au infectat cu Sars-CoV-2.

Mai mult decât atât, cel mai mare număr de cazuri zilnice a fost înregistrat pe data de 24 septembrie, la 10 zile de la începerea școlii. La acel moment, nu mai puțin de 141 de de copii și tineri cu vârste cuprinse între 0 și 19 ani  au fost au fost depistați pozitiv prin teste.

Ne puteți urmări și pe Google News

"În acest moment, evaluăm prima lună dificilă, septembrie, lună în care avem mai multe reveniri la activitate - restaurante deschise, teatre, cinematografe, revenirea din concedii, transportul în comun aglomerat, campanie electorală, începerea şcolii, alegerile pe care le avem astăzi”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, duminică, la Huşi.

„Săptămâna viitoare vedem dacă rămânem la 1.500 de cazuri zilnice sau urcăm spre 2.000”, declară Ministrul Sănătății.

Potrivit şefului de la Sănătate, săptămâna viitoare se va face o evaluare a cazurilor apărute după deschiderea noului an școlar şi se va vedea dacă rămânem în jurul celor 1.500 de cazuri noi zilnic sau urcăm spre 2.000.

„Evaluarea începerii de şcoală o putem face spre sfârşitul săptămânii vitoare şi atunci vom vedea şi barometrul care ne spune dacă rămânem la acel platou, în jurul a 1.500 de cazuri, sau vom merge spre 2.000. Depinde doar de noi să respectăm nişte reguli”, a spus Nelu Tătaru.

Trei milioane de copii au început școala pe 14 seprembrie, în condiții speciale, în plină pandemie de COVID. Dintre aceștia, 100 de mii nu-și vor putea ocupa locul în bancă, ci vor face școală de acasă, online. Asta la nivel teoretic, pentru că în practică nu toți au tablete și acces la internet, deși autorităţile s-au lăudat toată vara că aceste aspecte vor fi rezolvate până la primul clopoțel, scrie Antena3.

Structura anului școlar: Semestrul I - 17 săptămâni de cursuri (14 septembrie - 29 ianuarie 2021) Semestrul al II-lea - 17 săptămâni de cursuri (8 februarie -18 iunie 2021)

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 4 iunie 2021.