La începutul acestei săptămâni, Regatul Arabiei Saudite anunța încheierea primei faza a campaniei sale militare în Yemen. Încântat de rezultatele operațiunilor, într-o eforică pornire de generozitate și mândrie patriotică, Prințul Al-Waleed bin Talal, membru al familiei regale și unul dintre cei mai bogați oameni din țară, le-a transmis celor trei milioane de followers ai săi de pe Twitter că „în semn de apreciere pentru rolul avut în cadrul operațiunilor militare, sunt onorat să ofer 100 de mașini Bentley piloților saudiți”, scrie BBC.

Inițiativa prințului a fost receptată diferit de către public. În vreme ce mii de internauți lăudau generozitatea prințului, alții au criticat lipsa de respect pentru suferința yemeniților, victime ale intervenției militare.

„100 de mașini de lux pentru piloții care au bombardat Yemenul și nici măcar o singură ambulanță pentru spitalele pe care le-au devastat”, scrie un yemenit pe Twitter. Un altul, care postase anterior un set de fotografii cu locuința sa distrusă, preciza: „prințul le dă 100 de Bentley piloților saudiți. Casa mea a fost aruncată în aer. Pe pariu că am conștiința mai sus decât au reușit să zboare toți acei piloți”.

Alții au indicau discrepanța dintre nivelul de trai din Yemen, una din cele mai sărace țări ale lumii, și luxul din Arabia Saudită.

„Așadar despre asta e vorba! 100 sau 200 de vieți curmate pentru un Bentley? Ce ieftină e viața unei ființe umane..”, scria, la rândul său, un comentator din Iordan.

Cu toate că, între timp, anunțul prințului a fost retras de pe Twitter, comentariile pe această temă continuă să curgă. În presa saudită apăruse la un moment dat o informație potrivit căreia contul de Twitter al prințului fusese heckerit dar nu au existat lămuriri oficiale pe această temă.