Evenimentul Zilei > Economie > Gazprom, pe conducta nigeriana

Gazprom, pe conducta nigeriana

Gazprom, gigantul din industria de petrol si gaze detinut de statul rus, doreste sa exploateze vastelor rezerve de petrol din Nigeria, potrivit „Financial Times”.

Stirea este confirmata si de lideri ai Gazprom, iar miscarea sporeste ingrijorarea guvernelor occidentale, care isi vad amenintata influenta pe care o au asupra furnizorilor de gaze ai Europei. Un oficial nigerian din industria petrolului, care a dorit sa ramana anonim, a declarat ca Gazprom s-a oferit sa investeasca in infractructura din domeniul energiei a statului african, in schimbul construirii aici a celor mai mari depozite de gaze naturale din lume.

„Occidentul a beneficiat 50 de ani de avantaje de la voi (n.r. – Nigeria), dar noi va oferim o afacere mai buna. Rusii sunt pregatiti sa-i invinga pe chinezi, indieni si americani”, a declarat pentru FT oficialul nigerian, descriind discutia cu sefii Gazprom. Presedintele Nigeriei Umaru Yar’Adua a castigat alegerile pe promisiunile de revizuire a contractelor de exploatare pe termen lung cu companii precum Royal Dutch Shell, ExxonMobil si Chevron.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: