Evenimentul Zilei > International > Gala Oscar 2021 sfidează pandemia. Se reia în format fizic, din locații secrete și cu restricții
Gala Oscar 2021 sfidează pandemia. Se reia în format fizic, din locații secrete și cu restricții

Gala Oscar 2021 sfidează pandemia. Se reia în format fizic, din locații secrete și cu restricții

Gala de decernare a premiilor Oscar, amânată în acest an pentru 25 aprilie din cauza pandemiei, va fi un eveniment live. Organizatorii dau asigurări că vor reinventa iconicul eveniment.

Gala Oscar se reia în format fizic! A 93-a ediție a Galei de decernare a premiilor Oscar, amânată în acest an pentru 25 aprilie din cauza pandemiei, va fi un eveniment live. Gala va fi organizată în format fizic şi difuzată din mai multe spaţii, a anunţat miercuri Academia de film americană, citată de AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

Pandemia a impus o serie de restricţii aflate încă în vigoare regiunea metropolei Los Angeles, una dintre cele mai grav afectate. Hollywood-ul a fost grav afectat în ultimul an de închiderea cinematografelor şi amânarea mai multor superproducţii. Gala este considerată punctul culminant al sezonului premiilor cinematografice.

Transmitere live simultană în mai multe locații ținute secrete

„Pentru a crea acel spectacol live pe care publicul global doreşte să îl vadă şi adaptându-ne la cerinţele impuse de pandemie, gala Oscar va fi difuzată în direct din mai multe spaţii”, a adăugat o reprezentantă a Academiei. Transmisia se va face inclusiv din emblematicul Dolby Theatre, care găzduieşte gala de mai mulţi ani. Sute de staruri din lumea întreagă se reunesc în acest cinematograf cu 3.400 de locuri. Momentul de vârf este sosirea pe covorul roşu a vedetelor.

Se menține suspansul și asupra gazdei principale 

Nu este pentru prima dată când gala este programată simultan din mai multe spaţii. În anii 1950, evenimentul era transmis în direct din Los Angeles şi New York. Aceasta este formula aleasă şi de organizatorii galei Globurilor de Aur, care va avea loc pe 28 februarie.

Deşi audienţa sa a scăzut gradual, ajungând la un minim istoric de 23,6 milioane de telespectatori anul trecut în SUA, gala Oscar rămâne în mod tradiţional unul dintre cele mai urmărite evenimente televizate. Este devansată doar de finala campionatului de fotbal american Super Bowl.

Faimosul regizor Steven Soderbergh a primit misiunea de a reinventa Gala

În acest an, dezvoltarea conceptului galei a fost încredinţată cineastului Steven Soderbergh, regizorul filmului „Contagion” și al seriei „Che”. I-a fost încredințat proiectul pentru a dovedi că pandemia este o bună ocazie „pentru a inova şi a reinventa” evenimentul. Regizorul este considerat unul dintre cei mai inventivi  cineaști contemporani. Ediția de anul trecut a înregistrat un record negativ: cea mai slabă audiență din istoria galei.

În mod similar, şi alte evenimente din industria de divertisment au fost amânate, precum Premiile Grammy sau  Globurile de Aur. Marţi, California a depăşit New York pe lista statelor federale americane care au raportat cele mai multe decese asociate maladiei COVID-19. Nominalizările la premiile Oscar din 2021 vor fi anunţate pe 15 martie.

Foto: © MidoSemsem/Shutterstock.com