Evenimentul Zilei > International > Trump ia Oscarurile și pe Brad Pitt peste picior: „Un șmecheraș!”
Trump ia Oscarurile și pe Brad Pitt peste picior: „Un șmecheraș!”

Trump ia Oscarurile și pe Brad Pitt peste picior: „Un șmecheraș!”

Donald Trump a ridiculizat ceremonia acordării premiilor Oscar, pe Brad Pitt și acordarea titlului de Cel mai bun film peliculei sud-coreene Parasite.

„Și după aia a venit și Brad Pitt – n-am fost niciodată un mare fan al lui – și a făcut o declarație de șmecheraș (little wise guy)”, a spus Trump în cadrul unui miting electoral în Colorado.

După ce a primit Oscarul pentru Cel mai bun actor în rol secundar, Pitt i-a criticat pe Republicanii din Senat pentru că s-au opus unor audieri suplimentare în procesul de impeachment al lui Trump, în special audierea fostului consilier prezidențial John Bolton.

„Mi-au zis că am doar 45 de secunde, ceea ce înseamnă cu 45 de secunde mai mult decât i-a acordat Senatul lui John Bolton săptămâna trecută”, a spus Brad Pitt la gala Oscarurilor.

„Mă gândesc că poate Quentin (Tarantino) face un film despre asta”, a adăugat actorul.

Trump a comentat sarcastic faptul că ceremonia Oscarurilor de anul acesta a înregistrat cea mai scăzută audiență la TV din toate timpurile.

„Apropo, ați văzut ce penibile au fost Premiile Academiei anul ăsta?”

Președintele a ironizat și faptul că Oscarul pentru Cel mai bun film a fost acordat unei pelicule sud-coreene, Parasite.

„Ce dracu a mai fost și asta? Avem destule probleme comerciale cu Coreea de Sud, pe deasupra îi mai dau și premierul pentru cel mai bun film? Chiar e bun? Nu știu.”

Trump a declarat că el s-ar uita mai degrabă la Pe aripile vântului sau la Sunset Boulevard.

„Eu am crezut inițial că (Parasite) a fost declarat cel mai bun film străin… S-a mai întâmplat asta vreodată?”