După demisia Vioricăi Dăncilă din funcția de președinte al PSD, numele Gabrielei Firea s-a vehiculat în spațiul public, pentru candidatură în fruntea fostului partid de guvernare. La câteva zile după CEX, primarul Capitalei a lămurit această ipoteză.

Gabriela Firea a vorbit deschis duminică, 1 Decembrie despre posibilitatea de a candida la șefia Partidului Social Democrat. Aceasta a declarat la RTV că nu se va înscrie în cursa electorală împotriva lui Marcel Ciolacu, al Congres.

„Sunt foarte ponderată când vine vorba de funcții și tot timpul spun că dacă va fi să fie la un moment dat, aceste funcții vor veni.

Chiar nu vreau să fac acest lucru, simt că nu sunt în acel moment în care să-mi asum o astfel de funcție. Eu cred că pot să ajut PSD din alte poziții. Vreau să lupt pentru Primăria Capitalei, vreau să lupt pentru bucureșteni. Cum se zice, dacă la un moment dat se va coace, atunci voi lua în considerare și această variantă (…) Nu candidez pentru șefia partidului, dar pentru o altă poziție voi discuta cu colegii mei”, a declarat Gabriela Firea la RTV.