Furtuna de praf din Ungaria are efecte și asupra României. Ce au transmis meteorologii ANM

Furtuna de praf din Ungaria are efecte și asupra României. Ce au transmis meteorologii ANM sursa: captura YouTube

Furtuna de praf care a provocat un accident în lanț în Ungaria ar putea să aibă efecte negative și în România. Florinela Georgescu, director ANM, a spus la ce trebuie să se aștepte românii în următoarele zile.

Furtuna de praf din Ungaria care a avut loc pe autostrada M1 din Ungaria a provocat un accident în lanț în care au fost implicate 42 de autoturisme. Florinela Georgscu, director în interiorul Administației Naționale de Meteorologie (ANM), a explicat care sunt efectele acestui fenomen meteorologic asupra României. „Vorbim de o furtună foarte puternică. Ea s-a născut deasupra Oceanului Atlantic, a traversat în ultimele zile Europa de Vest și Europa Centrală, a generat intensificări ale vântului cu viteze și de peste 110km/h în zona Ungariei și Austriei”, a spus meteorologul.

Vor fi intensificări ale vântului și în România, dar țara noastră s-a aflat în extremitatrea sudică a acestui furtuni. Meteorologul a mai adăugat că nu este pentru prima dată când o astfel de furtună s-a produs în Ungaria, în primăvară. Georgescu a amintit și de furtuna din luna martie a anului trecut din România, de pe 22 martie. Praful s-a ridicat din Bărăgan și a ajuns în zona Bucureștiului.

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Este important de precizat că un Cod Galben vizând intensificări ale vântului a fost valabil până azi, 12 martie, ora 15.00. Zona Moldovei, a Carpaților Meridionali și de Curbură au fost vizate de acest fenomen. Meteorologii au transmis că vântul a început să sufle din ce în ce mai încet în ultimele ore. Florinela Georgescu a mai declarat că în următoarele două sau trei zile vremea va fi frumoasă. Directorul ANM a subliniat că trecem printr-o perioadă în care vremea va fi schimbătoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Trebuie să ne așteptăm, la jumătatea săptămânii, la un episod cu precipitații pe fondul unor temperaturi ceva mai scăzute. Este posibil ca aceste precipitații să fie la început în partea de vest a țării, apoi în toată jumătatea de nord a teritoriului și sub formă de lapoviță, iar în zona deluroasă și montană vor fi și ninsori”, a explicat Florinela Georgescu pentru Antena 3 CNN.