Evenimentul Zilei > Actualitate > Funeriu vrea ca elevii să intoneze „Desteaptă-te, române!” în şcoli
Funeriu vrea ca elevii să intoneze „Desteaptă-te, române!” în şcoli

Funeriu vrea ca elevii să intoneze „Desteaptă-te, române!” în şcoli

Zilele acestea, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei analizează dacă în restul ţărilor Uniunii Europene elevii intonează imnul naţional în şcoală. Ministrul Educaţiei a cerut un astfel de raport, pe baza căruia, ulterior, intonarea imnului ar putea deveni obligatorie în sălile de clasă, în fiecare zi de luni.

Daniel Funeriu şi-a exprimat această dorinţă aseară, în cadrul emisiunii "Ultimul cuvânt", de la B1 TV. „Înclin să cred că nu ar fi o idee rea", a spus ministrul. El şi-a motivat iniţiativa spunând că a fost neplăcut surprins să constate că, la ceremoniile de acordare de diplome şi distincţii, elevii nu cunosc imnul. "Am fost, trebuie să recunosc, destul de neplăcut surprins de lipsa de solemnitate cu care este tratat acest moment de către elevii prezenţi în sală”. 
O propunere similară, respinsă anul trecut
O iniţiativă legislativă în acest sens a fost respinsă de Senat anul trecut. Deputatul PDL Maria Stavrositu a propus atunci ca, în fiecare luni, să se difuzeze imnul naţionale în sălile claselor I-VIII şi să fie arborat drapelul naţional deasupra tablei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: