Evenimentul Zilei > International > Fumigene şi ouă în Parlamentul ucrainean
Fumigene şi ouă în Parlamentul ucrainean

Fumigene şi ouă în Parlamentul ucrainean

Incidente în timpul unei şedinţe în plenul legislativului de la Kiev. Mai multe fumigene au fost lansate chiar în sala Parlamentului, relatează AFP. S-a aruncat şi cu ouă.

Deputaţii votau acordul ruso-ucrainean controversat privind menţinerea flotei ruseşti în Crimeea, când preşedintele Radei Supreme, Volodimir Litvin, a fost atacat cu ouă.
Ploaie de ouă şi fumigene, în plen
Oficialul a fost în scurt timp protejat de umbrele. Dezbaterile n-au fost întrerupte, în ciuda atacurilor. Apoi au fost aruncate mai multe fumigene, iar sala s-a umplut de fum. Au început să sune alarmele de incendiu, iar deputaţii s-au grăbit spre ieşirea din cauza aerului greu de respirat. Alţii în schimb, au început să se îmbrâncească.
Ca să obţină un preţ mai mic la gaz, autorităţile de la Kiev au decis să menţină flota rusă la Marea Neagră, staţionată în portul ucrainean Sevastopol până 2042.
În ciuda protestelor, parlamentarii au ratificat acordul cu 236 de voturi pentru, cu zece mai mult faţă de minimul necesar. La Moscova, în schimb, decizia a fost luată în unanimitate, cu 450 de voturi pentru şi niciun vot împotrivă.
Protest de amploare
Între timp, în faţa clădirii Parlamentului, mii de oameni au protestat faţă de acest acord. Au strigat "Ruşine!", "Flota Moscovei afară!" ori "Crimeea este a noastră". Forţele de ordine abia au făcut faţă valului de protestatari furioşi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: