Fructele care îngraşă cel mai tare. Lista unui medic nutriționist

Fructele care îngraşă cel mai tare. Lista unui medic nutriționistFructe / Sursa foto: Pixabay

Fructele care îngrășă cel mai tare. Mihaela Bilic, medic nutriționist, explică diferențele dintre fructele climaterice și non-climaterice și, de asemenea, explică ce fructe ar trebui să le consumăm.

Fructele care îngraşă cel mai tare. Mihaela Bilic scoate în evidenţă greşeala pe care o facem zilnic atunci când cumpărăm fructe. Mulţi dintre noi consumăm fructe pentru a slăbi, dar e posibil ca acul cântarului să nu arate greutatea dorită. De aceea este bine să înlocuiţi fructele pe care le consumi în mod frecvent cu fructele care te ajută să slăbești.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne arată unde greşim atunci când alegem fructele din paiţă dau din supermarcketuri.

Fructele care îngraşă cel mai tare: Climacterice sau non-climacterice?

Felul în care fructele se coc nu este un proces întâmplător, ci unul programat genetic, în urma căruia se sintetizează toți nutrienti valoroși din fructe. Doar că nu toate fructele sunt la fel, spune Mihael Bilic.

Fructe, Proaspăt, Castron, Asortat

Sursa foto: Pixabay

În funcție de mecanismul de maturare, există 2 mari categorii:

-sunt fructe climacterice, care se coc și după ce au fost culese. Ele au capacitatea de a sintetiza etilen, un gaz responsabil de modificările de culoare, textură și gust.

Fructe Proaspete, Boluri

Sursa foto: Pixabay

Aceste fructe posedă un mecanism de auto-coacere, deci nu contează dacă sunt culese verzi, în câteva zile vor fi perfecte pentru consum, chiar dacă au stat la noi în cămară.

-sunt fructe non-climacterice, care trebuie culese doar în momentul în care au atins un grad complet de maturare. Ele nu mai pot evolua, nu au autonomie de coacere, iar păstrarea nu duce decât la stricarea lor.

Mere, Frunze, Toamna, Natură Moartă, Coş

Sursa foto: Pixabay

Fructele pe care le putem cumpăra fără să avem probleme

Mihaela Bilic: Concluzia? Dacă vă plac cireșele sau căpșunile coapte, atunci cumpărați-le deja bine coapte. Ananasul, castraveții, zmeura, pepenele, mandarinele, lămâile și portocalele nu se mai coc ulterior culesului, chiar dacă le ținem la căldură și la soare.

Cât despre banane, roșii, caise, piersici, prune, mere și pere le puteți cumpăra mai verzi, fiecare zi de păstrare le ajută să fie și mai coapte, mai dulci și mai hrănitoare.

Acum mai rămâne doar să hotărâți care vă sunt preferințele personale. Unora le plac fructele bine coapte, moi și zemoase, iar alții le vor mai verzi acrișoare și ferme. Nu că aș vrea să vă influențez, dar cu cât sunt mai coapte cu atât au mai mult zahăr...deci îngrașă mai tare.

Ne puteți urmări și pe Google News