Evenimentul Zilei > International > Franța, sufocată de pandemie. Autoritățile sunt prinse între ciocan și nicovală
Franța, sufocată de pandemie. Autoritățile sunt prinse între ciocan și nicovală

Franța, sufocată de pandemie. Autoritățile sunt prinse între ciocan și nicovală

În Franța sunt mari probleme în ultimele zile din cauza pandemiei de coronavirus. Președintele nu vrea un nou lockdown.

Franța trece din nou printr-o situație alarmantă după ce în Hexagon au explodat cazurile de infectare cu coronavirus. Cu noile tulpini ce au pătruns puternic pe teritoriul țării. Așa că în ultima vreme, oficialii din Sănătate au avertizat că este cazul ca șurubul să fie strâns din nou. Iar măsurile restrictive să reapară. S-a vorbit despre un nou lockdown, dar președintele Emmanuel Macron nu vrea să ia în considerare o asemenea măsură.

Din motive ce țin de economie și de pierderea popularității politice. Chiar dacă tulpina din Marea Britanie s-a extins foarte mult, președintele a respins o nouă carantină generală. Care ar fi cea de-a treia în care ar intra Franța. „Președintele crede că există căi pentru a ține sub control aceste tulpini străine. Și a evita astfel o nouă carantină”. A spus un oficial de la Palatul Elysee, conform express.co.uk.

Franța nu știe încotro să o ia din cauza cazurilor de coronavirus

Există însă vești proaste cate teie elanul optimist al președintelui Franței. În țară s-au extins alarmant cazurile și tulpinilor din Africa de Sud și Brazilia. Nu doar a celei de proveniență din Marea Britanie.

„Această organizare de criză trebuie implementată în fiecare regiune, indiferent de nivelul de stres din spitale şi trebuie să fie operaţională începând cu 18 februarie”. Este avertismentul ce a fost lansat de oficialii din cadrul Ministerului Sănătății în cadrul unui memo.

Circulara a stârnit mari îngrijorări. Situația pare a fi fără ieșire pentru oficialii din Sănătate și guvernanți

Circulara, prezentată pentru prima dată de Journal de Dimanche, a cerut organizațiilor sanitare să mărească numărul de paturi disponibile. Dar și să amâne operațiunile planificate în prealabil. Denumită „Organizarea ofertei de asistență medicală în așteptarea unui nou val epidemic”, nota a stârnit îngrijorări foarte mari. Mai ales din cauza refuzului constant al guvernului francez de a impune restricții suplimentare.