Evenimentul Zilei > Sport > Fotbal printre buruieni. Stadionul din Mangalia este în paragină
Fotbal printre buruieni. Stadionul din Mangalia este în paragină

Fotbal printre buruieni. Stadionul din Mangalia este în paragină

Echipele de juniori din Mangalia au ajuns să joace fotbal printre buruieni, pe un stadion aflat în condiţii deplorabile.De cinci ani, arena sportivă nu a mai fost curăţată şi îngrijită.Autorităţile au neglijat problema până când au renunţat definitiv la a mai găsi o cale de rezolvare.

   Pe un stadion în paragină, năpădit de gunoaie şi buruieni înalte de un metru, se antrenează juniorii echipelor de fotbal U13 şi U15 din Mangalia. Singura persoană care se mai îngrijeşte de soarta stadionului este Ion Căciularu, fost antrenor ce îşi aduce aminte, cu tristeţe,  de vremurile glorioase de altă dată. Deşi nu mai este plătit de un an şi nu mai primeşte nici fonduri pentru întreţinerea arenei, acesta nu renunţă şi îşi doreşte, în continuare, să schimbe aspectul locului. Părinţii juniorilor sunt, de asemenea, dezamăgiţi de condiţiile scandaloase în care se antrenează cei mici şi speră la o schimbare cât mai curând.     

  Stadionul Central din Mangalia obişnuia să găzduiască, pe vremuri, meciuri din liga a doua şi are o capacitate de 5.000 de locuri.Faţă de această situaţie, Lucian Nichita, directorul Direcţiei de Cultură şi Sport, Primăria Mangalia a declarat, pentru DIGI 24: „Noi nu putem să intervenim pentru că nu l-am preluat oficial. Direcţia de Gospodărire nu poate să intervină pentru că ele sunt atribuite printr-un HCL direcţiei noastre. Aceasta este situaţia.”