Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul procuror şef din Gheorgheni a fost pus sub control judiciar
Fostul procuror şef din Gheorgheni a fost pus sub control judiciar

Fostul procuror şef din Gheorgheni a fost pus sub control judiciar

Curtea de Apel Târgu Mureş a decis luarea măsurii preventive a controlului judiciar în cazul fostului prim-procuror din Gheorgheni, Majeczki Izabella şi a celorlalţi doi inculpaţi din acelaşi dosar de corupţie, Szabo Toma-Carol şi Sandor Pongracz.

Măsura controlului judiciar presupune că inculpaţii au o serie de obligaţii, cum ar fi prezentarea la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să informeze de îndată instanţa cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la Poliţia Gheorgheni, organ desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori sunt chemaţi. În plus, cei trei sunt obligaţi să nu depăşească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei, să nu conducă niciun tip de vehicule, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme şi să nu se aproprie, să nu ia legătura direct sau indirect cu denunţătorii, martorii şi ceilalţi inculpaţi şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. ‘Instanţa a pus în vedere inculpaţilor că încălcarea cu rea-credinţă a obligaţiilor impuse poate atrage înlocuirea acestei măsuri cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive’, precizează un comunicat de presă al Curţii de Apel Târgu Mureş.
Magistrat corupt
Avocaţii celor trei inculpaţi au cerut instanţei, la termenul de ieri, să respingă cererea procurorului DNA de punere sub control judiciar ca nefondată, arătând că aceştia au dat dovadă de bună-credinţă şi au avut o atitudine cooperantă. Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, Majeczki Izabella, a fost trimisă în judecată de DNA pentru două infracţiuni de luare de mită şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, co-inculpatul Szabo Toma Carol este judecat pentru complicitate la luare de mită, iar Sandor Pongracz, pentru dare de mită.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: