Evenimentul Zilei > Actualitate > Adrian Ursea: „Vasluiul trebuie să câştige timp, să nu ia gol repede”
Adrian Ursea: „Vasluiul trebuie să câştige timp, să nu ia gol repede”

Adrian Ursea: „Vasluiul trebuie să câştige timp, să nu ia gol repede”

"Galben-verzii" se luptă astă-seară pentru calificarea în primăvara europeană cu FC Zürich (ora 20.00, Pro TV şi Dolce Sport). Fostul petrolist Adrian Ursea le-a indicat moldovenilor calea spre succes.

Echipa FC Vaslui va disputa astă-seară (de la ora 20.00, în direct la Pro TV şi Dolce Sport) cel mai important meci din istoria clubului, în ultima etapă din Grupa D a Ligii Europa, contra elveţienilor de la FC Zürich.
O victorie pe stadionul "Letzigrund" le-ar asigura moldovenilor calificarea, în premieră, în primăvara unei competiţii europene.
"Galben-verzii" au şi variantele unui egal şi chiar a unei înfrângeri, însă cu condiţia ca Lazio să nu reuşească mai mult în partida de pe teren propriu cu Sporting Lisabona.
Hizo s-a supărat pe Poliţia elveţiană
Antrenorul Viorel Hizo are mari bătăi de cap înainte acestui joc decisiv, deoarece îi lipsesc trei piese vitale din angrenaj – Wesley, Temwanjera şi Papp -, toţi trei suspendaţi. Surescitat de importanţa meciului, "Dulăul" a găsit "duşmani" şi printre neutrii elveţieni.

"Poliţia de aici e lentă. Nu îşi aprind alea (n.r. – girofarurile), nu fac nimic. Nu pot să fac 40 de minute de la hotel la stadion. Mai bine mergem cu tramvaiul, decât să ne însoţească Poliţia!", a turbat "Dulăul". Adailton n-a ezitat să-l tachineze în absenţă pe colegul său brazilian din atacul moldovenilor.
"Cu Wesley am făcut două puncte în două meciuri, fără el am reuşit patru puncte în două meciuri. Ne-a cam încurcat", a glumit brazilianul. "Rău de tot", a adăugat Hizo.
"Nu vor folosi rezervele"
Adrian Ursea, fostul mijlocaş al Petrolului Ploieşti, în prezent director tehnic la echipa naţională sub 19 ani a Elveţiei, i-a urmărit pe cei de la FC Zürich la penultimul meci din campionat, câştigat pe terenul celor de la Servette Geneva cu scorul de 1-0, pe 4 decembrie.
Nimeni de la Vaslui nu l-a căutat însă să-i ceară ajutorul pentru descifrarea adversarului. Ursea a analizat ieri, pentru EVZ, punctele tari şi pe cele slabe ale echipei la care de-a lungul anilor au jucat şi românii Marcel Răducanu, Mihai Tararache, Adrian Ilie şi Iulian Filipescu.
"Nu pot să spun care echipă este mai tare, care este favorită, fiindcă nu cunosc foarte bine Vasluiul. Îi ştiu însă foarte bine pe cei de la FC Zürich. Au avut un sezon slab, în campionat sunt abia pe locul opt, iar în Europa n-au avut parcursul la care se aştepta toată lumea.
Dar, uşor, uşor şi-au revenit, nu mai sunt în eclipsă de formă. Sub nicio formă nu vor folosi «rezervele». E ultimul meci al anului şi vor să-şi ia rămas-bun de la suporteri cu un succes", ne-a declarat ieri Adrian Ursea.
L-a asistat pe Fischer când şi-a luat licenţa de antrenor

"FC Zürich este o echipă redutabilă de la mijloc în sus, dar apărarea scârţâie. În primul rând, Vasluiul trebuie să câştige timp, să caute să nu primească gol repede, pentru că apoi elveţienii vor fi cei care vor forţa şi, probabil, vor greşi. Ei îşi vor pierde luciditatea, dacă nu dau gol repede. Apărarea lor este slabă, dar să nu arunce baloanele pe sus, deoarece în jocul aerian sunt imbatabili. Trebuie desfăcuţi cu pase pe jos. În atac, ei plimbă mingea foarte bine şi, pe terenuri bune, creează mari probleme", ne-a mai dezvăluit fostul mijlocaş.
"Am spus că sunt tari de la mijloc în sus. Acolo au nu unul, ci vreo cinci – şase jucători foarte periculoşi: Mehmedi, Chermiti, Chikhaoui, Zouaghi, Nikci… La mijloc, cel mai important este căpitanul Aegerter, «plămânul» acestei for maţii", i-a avertizat Ursea pe moldoveni asupra pericolelor din echipa "ceasornicarilor".
"Pe antrenorul lor, Urs Fischer, l-am asistat când şi-a dat licenţa de antrenor la un modul despre antrenamentul global, în care trebuia să îmbine factorul tactic şi cel fizic. E un antrenor foarte bun. Îl ştiu şi pe domnul Hizo. Când m-am întors la Rapid (n.r. – în 1994), dumnealui era antrenor, dar n-am stat mult acolo. Puţini antrenori din România au experienţa sa", a încheiat Ursea.
VORBE GRELE
"Ne aşteaptă o partidă dură. Ei joacă mereu bine acasă. E o echipă bine organizată."
VIOREL HIZO, antrenor la FC Vaslui

"Cu Wesley am făcut două puncte în două meciuri, fără el am reuşit patru."
ADAILTON, atacant la FC Vaslui

"Ne lipseşte tot axul central, dar încercăm să scoatem tot ce putem cu cei pe care-i avem."
VIOREL HIZO, antrenor la FC Vaslui

"Nu vom face cadouri. Jucăm pentru onoarea clubului. Acasă am jucat mereu bine."
URS FISCHER, antrenor la FC Zürich

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News