Evenimentul Zilei > International > ALBA-NEAGRA unui fost PREȘEDINTE AMERICAN. RUSIA s-a AMESTECAT clar în ALEGERILE din 2016, dar PUTIN rămâne „un STRĂLUCIT tactician”
ALBA-NEAGRA unui fost PREȘEDINTE AMERICAN. RUSIA s-a AMESTECAT clar în ALEGERILE din 2016, dar PUTIN rămâne „un STRĂLUCIT tactician”

ALBA-NEAGRA unui fost PREȘEDINTE AMERICAN. RUSIA s-a AMESTECAT clar în ALEGERILE din 2016, dar PUTIN rămâne „un STRĂLUCIT tactician”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, are un admirator cel puțin surprinzător, în ciuda acuzațiilor venite din partea aceluiași personaj important la adresa Rusiei. Fostul președinte american consideră că Rusia s-a implicat în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA.

George W. Bush a acuzat Federația Rusă de implicare în alegerile din SUA din 2016. în același timp, fostul preşedinte american l-a descris pe Vladimir Putin drept „un strălucit tactician”, transmite joi Reuters, potrivit agerpres.ro.

 

 

Bush se află în Abu Dhabi pentru o conferință economică.

 

Fostul președinte a afirmat, într-un interviu, că există dovezi clare privind amestecul ruşilor, dar nu poate fi sigură influența pe care aceștia au avut-o asupra rezultatului.

 

„Dar s-au amestecat şi acest fapt este periculos pentru democraţie”, a menţionat Bush, amintind că Moscova a făcut acelaşi lucru în timpul Războiului Rece. Kremlinul și-a dezvoltat abilitatea de a manipula opinia publică din Statele Unite şi din Europa.

 

„Putin este un tactician strălucit care are capacitatea de a detecta slăbiciunea şi de a exploata”, a afirmat Bush.

 

În ceea ce pare a fi o critică la adresa politicilor privind imigraţia ale preşedintelui american Donald Trump, George W. Bush este adeptul modificării cadrului legislativ în ceea ce privește această problemă sensibilă, susţinând că este important să se recunoască faptul că SUA au o istorie de a primi pe teritoriul lor oameni indiferent de religia sau de locul de naştere al acestora.

 

„Sistemul nostru este defectuos, dar trebuie să-l reparăm. Eu am încercat, însă fără succes”, a mai spus fostul preşedinte.

 

„Este important pentru economia noastră şi este de asemenea important pentru sufletul nostru ca sistemul de imigraţie să funcţioneze bine”, a subliniat el.

 

Referitor la relaţia cu Mexic, Bush o consideră „vitală pentru economia şi pentru stabilitatea ” SUA.

 

„Există oameni dispuşi să presteze munci pe care americanii nu le vor. Multor americani nu le place să culeagă bumbac la 40 de grade. Dar există oameni care vor să pună mâncare pe masa familiei lor şi care sunt dispuşi să facă acest lucru”, a încheiat fostul preşedinte republican.