Evenimentul Zilei > Actualitate > Fonduri europene blocate
Fonduri europene blocate

Fonduri europene blocate

Trei programe europene sunt întrerupte în prezent de Comisia Europeană. Este vorba despre Programul de Creştere a Competitivităţii Economice (POS CCE), alături de cel de Mediu (POS Mediu) şi cel pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Blocajul la acesta din urmă persistă de jumătate de an.

Absorbția fondurilor europene este supusă unor întreruperi temporare ale rambursărilor de la Bruxelles către România pe mai multe programe, în acest moment, prin decizii ale Comisiei Europene, a declarat, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, într-un interviu acordat HotNews.ro.

Autorităţile române verifică, practic, felul în care diverse firme au accesat fonduri europene, în condiţiile în care unele dintre ele nu se calificau. Măsurile de control au fost convenite cu oficialii de la Bruxelles, iar rezultatele trebuie prezentate până în iunie.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.