Evenimentul Zilei > Actualitate > Focuri de armă la graniţa cu Serbia
Focuri de armă la graniţa cu Serbia

Focuri de armă la graniţa cu Serbia

Poliţiştii de frontieră cărăşeni au tras, noaptea trecută, 25 de focuri de armă la graniţa dintre România şi Serbia, pentru a prinde un traficant de ţigări.

Incidentul s-a întâmplat în comuna Grădinari, judeţul Caraş Severin. Oamenii legii spun că au reuşit una dintre cele mai mari capturi de ţigări de contrabandă din ultimii ani. Nu înainte, însă, de a trage cu pistoalele după contrabandişti.
Poliţiştii de frontieră  români care patrulau în zona verde a graniţei au văzut un tractor venind dinspre Serbia. Cum vehiculul nu avea ce să caute acolo, au încercat să îl oprească, însă conducătorul lui a întors din drum atelajul, pornind în viteză înapoi spre ţara vecină.
„Poliţiştii de frontieră cărăşeni au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, trăgând 25 de focuri de armă, în cadrul unei acţiuni de prindere în flagrant a cetăţeanului ce desfăşura activităţi de contrabandă la frontieră. Astfel, poliţiştii de frontieră l-au somat prin executarea a cinci focuri de armă în plan vertical, însă conducătorul tractorului nu s-a supus somaţiilor legale şi, în consecinţă, poliţiştii de frontieră au tras 20 de focuri de armă în pneurile tractorului şi ale semiremorcii, fapt pentru care conducătorul tractorului a intrat cu vehiculul în canalul din zona culoarului bornelor de frontieră”, a declarat inspectorul Iasmina Maghiar, purtătorul de cuvânt al IJPF Caraş-Severin.
Văzând că mijlocul de transport este imobilizat, bărbatul a luat-o la fugă şi a trecut fraudulos frontiera de stat dintre România şi Serbia. Autorităţile române au făcut demersuri şi aştepată ca şi cele sârbe să-şi facă datoria, să prindă traficantul şi pe complicii săi, şi să-i extrădeze. “Au fost anunţate de urgenţă autorităţile sârbe despre situaţia creată, iar cercetările pentru identificarea şi depistarea persoanei în cauză continuă în cooperare cu acestea”, a mai spus Maghiar.
Remorca cu ţigarete a fost preluată de căte poliţiştii de frontieră din zona Vărădia şi adusă până la Sectorul Grădinari, pentru inventariere, tractorul rămânând imobilizat pe câmp. Aici au găsit 14.000 de pachete de ţigări “Marble”, netimbrate, în valoare de peste 16.000 de euro.