Focuri de armă în campusul unei universități. Mai multe persoane sunt în stare gravă

Focuri de armă în campusul unei universități. Mai multe persoane sunt în stare gravă Sursa: dreamstime.com

Un atac armat a avut loc luni într-un campus a Universității Heidelberg din Germania. În urma atacului, mai multe persoane au fost rănite, unele fiind transportate la spital cu răni grave. Potrivit autorităților, agresorul s-a sinucis.

Un atac armat a avut loc la o universitate din landul german Baden-Württemberg. Mai multe persoane au fost rănite, unele ajungând la spital în stare gravă. Potrivit autorităților germane, agresorul s-a sinucis.

Atacul armat a avut loc în campusul facultății, în amfiteatrul unei sali de curs a Universităţii Heidelberg. Conform agenţiei DPA, anchetatorii au stabilit că nu este vorba de un act terorist.

„Un individ care a acţionat singur, înarmat cu o puşcă, a rănit mai multe persoane. Atacatorul s-a sinucis”, a comunicat Poliţia din oraşul Mannheim, conform publicaţiei Bild.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numeroase echipaje de poliţie şi ambulanţe au intervenit la fața locului pentru a acorda primul ajutor victimelor.

Un atacat armat a avut loc și duminică, la o moschee din orașul Halle, situat în estul Germaniei. Mai multe focuri de armă au fost trase asupra lăcașului sfânt, cel puțin trei dintre acestea lovind ferestrele. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Poliția germană a arestat deja un suspect, un bărbat în vârstă de 55 de ani. Acesta locuiește într-un apartament situat vizavi de lăcașului de cult administrat de Centrul Cultural Islamic din Halle. El a fost identificat ca suspect după ce mai mulți martori au oferit informații poliției.

În urma perchezițiilor, în apartamentul suspectului anchetatorii au găsit o armă cu țeavă lungă și un pistol cu ​​gaz. Poliția a precizat că bărbatul nu avea cazier.

Germania are 82 de milioane de locuitori și a doua cea mai mare populație musulmană din Europa de Vest, după Franța. Țara are 4,7 milioane de musulmani, dintre care 3 milioane sunt de origine turcă.