Una dintre cele mai importante companii producătoare de țigări din România se declară scandalizată de intenția Guvernului de a majora acciza pentru tutun încă din septembrie, deși această modificare ar fi urmat să aibă loc la începutul lui 2020.

Era de aşteptat ca o creştere a accizei să se producă, dar în ianuarie 2020, nu în septembrie, adică peste mai puţin de o lună. Dacă acciza ar fi mărită în ianuarie, companiile producătoare ar avea timp să îşi adapteze planurile de afaceri, iar Bugetul ar încasa un plus de circa 70 de milioane de lei.

Nu contestăm dreptul Guvernului de a creşte taxele şi ne conformăm legii, dar solicităm echilibru şi predictibilitate. Din nou, ca de atâtea ori când Guvernul are nevoie de bani pe termen scurt, industria tutunului devine pedepsitul de serviciu.

Din nou, se face politică pe termen scurt şi pe genunchi. Acest hei-rupism dăunează grav mediului economic, pentru că planurile de afaceri sunt date peste cap”, a afirmat Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications al JTI România.

 

Te-ar putea interesa și: