Persoanele care au fost vaccinate vor putea participa la evenimente private, în restaurante și cafenele.  Întrebat fiind despre alte evenimente private, adică nunți și botezuri, premierul a declarat că o decizie în acest sens va fi luată. Dar mai important este ca persoanele să se vaccineze.

Premierul a precizat că, de exemplu, restaurantele ar putea funcţiona cu capacitatea de 100% dacă cei care intră sunt vaccinaţi. 

Beneficii doar pentru vaccinați

Premierul Florin Cîțu a anunțat că persoanele care se imunizează împotriva COVID-19 se vor bucura de anumite privilegii care nu le vor fi accesibile celorlalți. Premierul a precizat că în jurul datei de 1 august, dacă lucrurile vor merge bine, am putea renunța și la masca de protecție sanitară, urmând să fie introduse noi măsuri de relaxare.

Florin Cîțu a precizat că localurile publice vor putea organiza petreceri private la care gradul de ocupare să fie de 100%. La acest gen de evenimente vor participa, însă, doar persoanele au făcut un vaccin anti-COVID.

„M-am uitat pe date, în ultimele zile, peste mai multe tipuri de date și este clar că există o relație între creșterea ratei de vaccinare și scăderea numărului de cazuri. În primul rând m-am uitat la orașele mari și cam toate sunt peste 20% în ce privește vaccinarea. Este clar că în orașe am reușit să imprimăm un ritm puternic campaniei de vaccinare și va trebui să-l păstrăm”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Cîțu promite noi măsuri de relaxare

El a precizat că în cazul în care va fi atins pragul de 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iunie, vor fi adoptate mai multe măsuri de relaxare.

„Dacă atingem acele 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea să redeschidem mult mai multe activități. În acest moment avem 2 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze și 3,4 milioane de persoane vaccinate cu o singură doză”, a mai spus Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a explicat că în cazul în care vom ajunge la 5 milioane de persoane vaccinate la data de 1 iunie, autoriățile vor adopta noi măsuri de relaxare.

„În primul rând vorbim despre sezonul estival, în primul rând vorbim despre a sta fără mască pe plajă sau la munte. Restaurante sau hoteluri pentru persoanele vaccinate sau evenimente private cu capacitate de 100% pentru persoanele vaccinate”, a explicat Florin Cîțu.