Evenimentul ZileiPoliticaFlorin Cîţu, despre trecerea poliţiştilor judiciari de la MAI la Ministerul Justiţiei

Florin Cîţu, despre trecerea poliţiştilor judiciari de la MAI la Ministerul Justiţiei

Florin Cîţu, despre trecerea poliţiştilor judiciari de la MAI la Ministerul Justiţiei
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, consideră că este imposibil ca poliţiştii judiciari să treacă de la MAI la Ministerul Justiţiei. Premierul a declarat în acest sens că aşteaptă o concluzie de la grupul de lucru.
Florin Cîţu a fost  întrebat despre transferarea Poliţiei judiciare de la MAI la Ministerul Justiţiei, aşa cum prevede programul de guvernare. Premierul a afirmat că: ar trebui să lăsăm să prezinte o concluzie grupul de lucru care va discuta modificarea legilor justiţiei.

Florin Cîţu, despre trecerea poliţiştilor judiciari de la MAI la Ministerul Justiţiei

„Dumneavoastră vorbiţi doar de o mică parte din ceea ce se întâmplă cu legile justiţiei. Ieri în coaliţia de guvernare a fost luată decizia de a se forma un grup de lucru care se va uita la toate legile justiţiei şi le va pune în acord cu Comisia de la Veneţia, cu programul de guvernare. Haideţi să aşteptăm concluzia acestui grup de lucru şi după aceea putem să vorbim”, a afirmat Florin Cîţu atunci când a fost întrebat de către  jurnalişti despre acest proiect.

Lucian Bode: Este imposibil ca poliţiştii judiciari să treacă de la MAI la Ministerul Justiţiei

„În programul de guvernare este prevăzut preluarea Poliţiei Judiciare de la MAI la Ministerul Justiţiei. În urma unor discuţii pe care le-am avut cu Ministerul Justiţiei, şi noi, şi Ministerul Justiţiei, am ajuns la concluzia că acest lucru este, practic, imposibil. Vorbim de peste 28.000 de poliţişti de Poliţie Judiciară din cei 48.000 de poliţişti cât are Poliţia Română astăzi, 60% practic din Poliţia Română ar trebui conform acestei reglementări să treacă în subordinea Ministerului Justiţiei, ceea ce ar crea o mare problemă în MAI şi o problemă la fel de mare în Ministerul Justiţiei pentru că nu ar putea să îi gestioneze”, a declarat Lucian Bode, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

Ministrul Afacerilor Interne: Este nevoie de un ghid al poliţistului judiciar

„Astăzi un poliţist detaşat la DNA, spre exemplu, în momentul când expiră mandatul primim la MAI o solicitare de prelungire cu încă trei ani a respectivului mandat şi cred că ar fi nevoie să avem un ghid al poliţistului de poliţie judiciară astfel încât să ştii, dacă din cei 28.000 de poliţişti de poliţie judiciară doresc să ajungă la DNA o mie, din cei o mie pot fi selectaţi cei 50-150 de câţi are nevoie această structură de elită. Nu să-mi vină parchetul să îmi spună Popescu vreau să îl detaşaţi la DNA şi din cei o mie care se califică profesional să poată să fie recrutaţi cei mai buni”, a explicat ministrtul Lucian Bode, potrivit news.ro.

Accesează: