Florin Cernat: "Piţurcă nu mă place"

Florin Cernat: "Piţurcă nu mă place"

După ce a mai evoluat în străi­nătate la Dinamo Kiev şi Hajduk Split, mijlocaşul Florin Cernat nu mai e atras de fotbalul românesc.

Florin Cernat este unul dintre puţinii fotbalişti români care mai impresionează în străinătate.

La 31 de ani, mijlocaşul de la Karabukspor traversează o formă de zile mari şi face senzaţie în Turcia. Cernat a marcat 8 goluri în campionat, iar în ultima etapă a deschis scorul într-o victorie de pus în ramă: 2-1, acasă, contra celor de la Fenerbahce.

"E nebunie şi la Karabuk cu fotbalul. E un oraş mic, iar suporterii sunt fanatici. Mă opresc mereu pe stradă. Aşa sunt turcii", ne-a spus Cernat. EVZ: Florin, cum explici evo­luţiile tale excelente? Florin Cernat: Nu e un secret. Am găsit un mediu prielnic, unde îmi fac treaba pentru care sunt plătit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ai marcat deja 8 goluri. Câte ţi-ai propus? Nu înscriu la normă. Avem obiectiv salvarea de la retrogradare. Momentan, suntem pe locul 15, la două puncte peste linie. Ce relaţie ai cu antrenorul Bu­lent Korkmaz? Ştie meserie. A văzut multe, a prins o perioadă de aur a Galatei şi ne mai povesteşte de echipa aceea în care a jucat cu Hagi şi cu Gică Popescu. Este un nume mare în fotbalul de aici. Cum e fotbalul din Turcia, comparativ cu cel românesc? Aici e stabilitate financiară. Sunt foarte mulţumit de cât câştig. Nu se pune problema să se întârzie drepturile. În România nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă eram la o echipă de pe locul 15. Te-ai mai întoarce în Liga I? Mai am un an de contract cu Karabukspor. Nu mă mai întorc în Liga I. De ce aş face-o? Din păcate, fotbalul românesc înseamnă mai mult scandal. Ca discuţie, aş lăsa o mică portiţă deschisă pentru Oţelul Galaţi. Pentru că e vorba de oraşul meu natal şi de formaţia la care am debutat. REGRET

Crede că plăteşte tribut ratării din 2003

În ciuda evoluţiilor foarte bune pe care le are în Turcia, Florin Cernat nu crede că va mai fi convocat la prima reprezentativă a României.

"Nu mai am loc la echipa naţională. Eu cu Victor Piţurcă nu am lucrat deloc. Nu cred că mă place. El este un om încăpăţânat, căruia degeaba i se spune că ar trebui să facă asta sau asta! Cred că lotul pentru viitoarele preliminarii este stabilit. Nu îmi fac speranţe. Normal că aş veni dacă aş fi convocat. Ce jucător nu îşi doreşte asta?", ne-a mai declarat fotbalistul.

Mijlocaşul a debutat la naţională în 2002, într-un amical jucat contra Ucrainei (4-1). Ultima dată a fost convocat în 2004, la partida cu Armenia (scor 1-1), care a contat pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2006. După acel joc, selec­ţio­nerul Anghel Iordănescu a fost dat afară, fiind înlocuit de Victor Piţurcă. Gălăţeanul nu poate uita celebrul meci Danemarca - România (scor 2-2), din 2003, când naţionala a ratat calificarea la Euro 2004 în ultimul minut, după ce "tricolorii" au ratat multe ocazii în finalul jocului. "Poate că încă mi se repro­şează acea ratare a calificării la Europeanul din 2004", a adăugat "Păstrugă". 14 meciuri a adunat Florin Cernat în tricoul echipei naţionale. Mijlocaşul de la Karabukspor a punctat de două ori pentru România