Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în lumea bisericească din România. A fost răpus de coronavirus
Doliu în lumea bisericească din România. A fost răpus de coronavirus

Doliu în lumea bisericească din România. A fost răpus de coronavirus

Este doliu în lumea bisericească! Episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu a murit în urma unei crize cardio-respiratorii, după ce fusese infectat cu COVID-19.

Marți, episcopul Florentin Crihălmeanu al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla a murit în urma unei crize acute cardio-respiratorii. Acesta fusese infectat cu COVID-19. Anuțul a fost făcut de către Biroul de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Episcopul, în vârstă de 61 de ani, ani a decedat marţi după-amiază, la ora 15,20, la Mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

Preotul Daniel Avram, purtător de cuvânt, a declarat că în ciuda faptului că starea sănătăţii episcopului se îmbunătăţise după infectarea cu COVID-19 şi se apropia sfârşitul perioadei de carantinare, el s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie, în urma căreia medicii ambulanţieri au constatat decesul.

„Preoţii, persoanele consacrate şi toţi credincioşii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere. Dar cu credinţă în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului şi smeritului lor Ierarh.

Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinţei şi a Învierii, nădăjduim să aducă unitate şi pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut. Care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat şi stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos şi a Bisericii Sale”, se mai menţionează în comunicatul Episcopiei.

Episcopul Florentin Crihălmeanu a murit! A fost infectat cu COVID 19 în urmă cu o săptămână

Pe data de 4 ianuarie, episcopia anunțase că Florentin Crihălmeanu a fost confirmat cu COVID-19 şi trebuia să stea în izolare până pe 13 ianuarie.

„Urmare a testării pozitive la virusul corona SARS-CoV-2, confirmat şi prin testul RT-PCR făcut (…) în data de 31 decembrie 2020, Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu a fost invitat de către DSP la o evaluare clinică, la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca (Clujana), în data de 2 ianuarie 2021.

După o internare de o zi, în cadrul căreia s-au făcut analizele medicale necesare, medicii au concluzionat că e vorba de o infecţie cu SARS-CoV-2. O formă uşoară, care nu necesită internare, şi s-a recomandat un tratament medicamentos de urmat”, informa un comunicat al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, transmis în 4 ianuarie, scrie Agerpres.