Evenimentul Zilei > Actualitate > Filmul EVZ: Parfum de cedru
Filmul EVZ: Parfum de cedru

Filmul EVZ: Parfum de cedru

Insula San Piedro este un teritoriu pe care au trăit într-o relativă armonie americanii şi imigranţii japonezi.

Un sistem tacit nu permitea japonezilor să deţină pământ, dar puteau munci la fermele americanilor englezi. La o astfel de fermă se-ntâlnesc doi copii de etnii diferite, Ishmael şi Hatsue. Joaca nevinovată se transformă mai târziu în dragoste, ascunsă de ochii comunităţii în frunzişul unui cedru uriaş…
La 9 ani de la atacul de la Pearl Harbor, pescarul Carl Heine este găsit mort şi acest lucru declanşează un conflict de amploare între americanii şi japonezii care convieţuiesc pe insulă.
Japonezul Kazuo Miyamoto (Rick Yune), prieten din copilărie cu victima, devine principalul suspect. Reporterul Ishmael Chambers (Ethan Hawke) urmăreşte pas cu pas derularea anchetei şi redactează pentru presă întâmplările petrecute.
În tinereţe, el a fost iubitul soşiei lui Miyamoto, Hatsue Imada Miyamoto (Youki Kudoh), iar sentimentele lui nu sau stins încă. Ishmael intră în posesia unor dovezi care ar putea dovedi nevinovăţia lui Kazuo.
23.00 – TV 1000
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/vhvDM7FchgE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: