Evenimentul Zilei > Actualitate > Filme despre mediu şi oameni, la prima ediţie a festivalului „Pelicam”
Filme despre mediu şi oameni, la prima ediţie a festivalului „Pelicam”

Filme despre mediu şi oameni, la prima ediţie a festivalului „Pelicam”

Festivalul internaţional de film Pelicam, ce se va desfăşura între 15 şi 17 iunie la Tulcea, va aduce scurmetraje, workshop-uri, dar şi filme ca "Plastic Planet" şi "Pig Business".

Cele trei zile de festival vor fi deschise cu filmul "Tambien La Lluvia", în care se vorbeşte despre revolta din Bolivia împotriva privatizării singurei surse de apă. Sâmbătă, la ora 10:00, va fi proiectat filmul pentru copii "Ponyo", urmat de un atelier despre colectarea selectivă a deşeurilor, susţinut de Andrew Matusick.
Filmul "Plastic Planet" va continua festivalul, urmat de controversatul "Pig Business". Documentarul "Aral, The Lost Sea", regizat de Isabel Coixet, va fi proiectat în aer liber, în piaţa din Tulcea. Evenimentul va include şi un concert susţinut de Norzeatic & Khidja Live Band, împreună cu saxofonistul Iordache.
Duminică, documentarul "Nos enfants nous accuseront" va prezenta aspectele mâncării pe care noi o considerăm sănătoase, iar după prânz vor fi proiectate scurtmetraje, dar şi filmul regizat de Josh Fox, "Gasland". Începând cu roa 19:15, va avea loc ceremonia de închidere a festivalului, care se va încheia cu filmul "Voyage Sous Les Mers".
Aflat la prima ediţie, festivalul Pelicam se va desfăşura, în principal, în Sala Mare a Teatrului Jean Bart şi în Piaţa Civică din Tulcea.
Participanţii la eveniment pot să îşi instaleze corturi pe plaja Dunării, în spaţiul special amenajat din comunca Tudor Vladimirescu, numit PeliCAMP. Accesul se face cu bacul de pe faleza oraşului Tulcea. Preţul unei nopţi cu cortul este de cinci lei.