Evenimentul Zilei > EVZ Special > Coincidențe stranii. Fiica jurnalistului Adrian Popescu, decedat neștiut de nimeni, a murit de epuizare în Japonia
Coincidențe stranii. Fiica jurnalistului Adrian Popescu, decedat neștiut de nimeni, a murit de epuizare în Japonia

Coincidențe stranii. Fiica jurnalistului Adrian Popescu, decedat neștiut de nimeni, a murit de epuizare în Japonia

Drama familiei reporterului de Investigații brașovean Adrian Popescu nu s-a încheiat nici după două luni de la decesul acestuia. EVZ a aflat că Cecilia, fiica sa, a fost găsită moartă în casa sa din Japonia, iar soția sa nu a mai dat nicun semn de viață.

Tragedia din familia fostului nostru coleg de la Adevărul și Gândul menține un suspans dramatic. În urma inves tigațiilor am aflat că Adrian Popescu a murit pe 3 iunie, la spitalul Fundeni, în urma unui cancer pulmonar galopant, după ce fusese internat o vreme și la Marius Nasta. Cu trei săptămâni mai devreme, el și soția sa Elena au primit un telefon prin care erau anunțați că Cecilia, fiica lor, a fost găsită moartă în casa unde locuia, în Japonia. „Au găsit-o, la o zi după deces, cu capul pe laptopul deschis. Lucra pentru două facultăți de acolo și murise de epuizare!”, ne-a declarat o prietenă de familie, care dorește să rămână anonimă. Același lucru ni l-a spus și un prieten de-al lui Adi Popescu, din Brașov, care l-a și vizitat pe fostul nostru coleg în spital, la București.

Urna lui Adi Popescu este încă la crematoriu

La circa zece zile după moartea fiicei, Elena a plecat în Japonia pentru a aduce în țară urna funerară cu cenușa Ceciliei. Numai că, pe 3 iunie, exact de ziua soției sale, Adrian Popescu moare la Fundeni și este incinerat, în lipsa nevestei sale, prin grija unui unchi, în vârstă de 93 de ani. La incinerare a participat și cântăreața Silvia Dumitrescu, prietenă cu soția jurnalistului. De altfel, aceasta a și așteptat-o pe Elena la aeroport, degeaba, pe 10 iunie, când aceasta trebuia să se întoarcă acasă. Urna cu rămășițele pământești ale lui Adi Popescu se află încă în columbarul crematoriului Vitan-Bârzești.

„Elena nu s-a întors în țară pentru că, acolo, lucrurile de acest gen durează foarte mult. Știu că abia a sosit în România un pachet cu lucruri de-ale fiicei. Și ea, Cecilia, a fost incinerată și urna este acum la o mânăstire din Japonia, unde colegii și prietenii săi îi aprind lumânări”, ne-a declarat o altă apropiată a familiei.

Deși nu a mai dat semne de viață de aproape o lună și jumătate, informațiile noastre confirmă că soția lui Adrian Popescu locuiește la un hotel, pe cheltuiala universității unde lucra Cecilia, după ce inițial a stat la o prietenă a fiicei sale.