„Cred că cel mai important lucru pe care trebuie să-l aibă contracandidatul lui Klaus Iohannis este acela de a avea calitatea unui om neconflictual”.

De asemenea, Fifor a mai spus în legătură cu noua sa numire nu are emoţii.

„Nu am de ce să am emoţii. Am fost la Guvern, am fost ministru al Apărării, am fost vreo trei săptămâni şi prim-ministru interimar”, a afirmat Fifor.

Acesta a precizat că nu se pune problema ca PSD să îndeplinească o dorinţă a preşedintelui Klaus Iohannis prin schimbarea din funcţie a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

În ceea ce priveşte schimbarea din funcţie a ministrului de Interne, Carmen Dan, Fifor a explicat că este exclusă o înţelegere între PSD şi Iohannis.

„Preşedintele PSD trebuie să arate forţă, să arate că este un preşedinte responsabil care nu se teme. (…) Niciodată PSD nu o să intre în război de dragul de a avea un meci călduţ. Intră în bătălia aceasta cu scopul declarat de a câştiga alegerile prezidenţiale. Vă reamintesc că au fost candidaţi care au apărut pe turnant cu trei, cu patru luni înainte de bătălia finală şi au fost candidaţi de succes. Să analizăm 2014, Iohannis vs. Ponta. (…) Victor Ponta venea pe cai mari, era preşedinte de partid, rupea zodul din faţa sa (…), iar candidatul cel şters a câştigat”, a spus Mihai Fifor.