Fenechiu îşi face biserică pe banii Guvernului

Fenechiu îşi face biserică pe banii Guvernului

Revista presei.

Cotidianul

Fenechiu îşi face biserică pe banii Guvernului

Guvernul Tăriceanu a alocat peste 400.000 de euro pentru construirea unui locaş de cult în cartierul rezidenţial ridicat de deputatul PNL Relu Fenechiu la marginea Iaşiului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Celebra hotărâre de guvern prin care PNL şi PSD şi-au adjudecat partea leului din cele două miliarde împărţite în scopuri electorale de Executiv conţine în anexe alocarea a 500.000 de lei noi (5 miliarde de lei vechi) pentru construirea Bisericii Sf. Ioan Botezătorul din cartierul de vile Ioan C. Brătianu, ridicat de Relu Fenechiu pe colina Buciumului. Banii reprezintă, de fapt, a treia tranşă destinată aceluiaşi obiectiv. Cu doar şase luni în urmă, în martie, acelaşi Guvern liberal oferea, sub semnătura premierului Tăriceanu, a ministrului Finanţelor, Varujan Vosganian (senator de Iaşi), şi a ministrului de Internelor, Cristian David (cunoscut drept omul lui Fenechiu), aceeaşi sumă de 500.000 de lei. Libertatea

Octavian Bellu, despre Mariana Bitang:«Este directă şi exigentă»

După ce Libertatea a dezvăluit, în premieră, că Mariana Bitang şi Octavian Bellu, cei mai valoroşi antrenori ai planetei, poartă verighete-pereche, Bellu a vorbit ieri, în Jurnalul Naţional, despre relaţia pe care o are cu fosta lui colegă din sala de gimnastică, Mariana Bitang, în prezent consilier de stat la Palatul Cotroceni.

"Cred că relaţia noastră este oficializată în clipa de faţă", a declarat, sincer, Octavian Bellu, actualmente preşedinte al A­genţiei Naţionale pentru Sport. El a dezvăluit că fără sprijinul Marianei Bitang nu ar fi avut o carieră atât de mare. Care a fost cheiţa care a făcut ca sentimentele lui Octavian Bellu să fie unele foarte puternice pentru Mariana? Ziua

Capuşele sportului românesc Ierarhiile pe medalii castigate pe plan intern si international sunt mincinoase. Conducatorii federatiilor, ai cluburilor, ai COSR si ANS tolereaza dubla legitimare in goana dupa palmares si bani.

Performantele sportului romanesc sunt oglindite de decenii in topurile interne si internationale realizate de responsabilii forului condu­cator din strada Vasile Conta. Clasamentele conta­bilizeaza anual toate meda­liile obtinute de cluburile autohtone in intrecerile nationale, balcanice, euro­pene, mondiale si olimpice. Din pacate, in ultima vreme, aceste ierarhii au capatat o imagine falsa, pentru simplul motiv ca tin cont de perfor­mantele realizate de sportivi care sunt legitimati la doua sau chiar trei cluburi! Si asta, pentru ca performanta unui campion cu dubla sau tripla legitimare este rapor­tata de doua sau trei clu­buri. Impli­ca­tiile acestei caceal­male nationale sunt si finan­ci­are, aceeasi medalie fiind premi­ata de mai multe cluburi. Adevărul Mazăre – Borcea, afacere penală de 114.000.000 €

Primarul Constanţei, Radu Mazăre,  şi acţionarul de la Dinamo, Cristi Borcea, ajung în instanţă, fiind acuzaţi de procurorii anticorupţie de tranzacţii ilegale cu terenuri la malul mării. Radu Mazăre, alături de 36 de persoane, printre care şi acţionarul de la Dinamo, Cristian Borcea, a fost trimis în judecată pentru un prejudiciu de peste 114 milioane de euro.

Judecătorii trebuie să analizeze restituirea şi atribuirea nelegală a nu mai puţin de un milion de metri pătraţi de teren în judeţul Constanţa. Miza cea mai mare a reprezentat-o terenul din staţiunea Mamaia unde acum este amenajat parcul de distracţii Aqua Magic.

Gazeta Sporturilor

La Steaua Turciei Tehnicianul român se va despărţi de Şahtior pentru a prelua cea mai iubită echipă turcă.

Mircea Lucescu va ajunge, în sfîrşit, la Steaua. Nu la cea din "Ghencea" însă, ci la cea mai iubită echipă din Turcia. Adică Fenerbahce. Trecerea ar urma să se producă la iarnă, dar e foarte posibil ca lucrurile să se precipite. Actualul antrenor al turcilor, campionul european Luis Aragones, nu mai are nici un fel de susţinere, ceea ce i s-ar putea întîmpla şi lui Lucescu la Şahtior, în caz că va pierde săptămîna viitoare la Lisabona, cu Sporting, în Liga Campionilor. Cancan Merge la scoala cu fetele lui

Un barbat din Iasi merge la scoala in clasa I si invata cot la cot cu cele trei fiice ale sale. La terminarea ciclului primar intentioneaza sa se inscrie la scoala de soferi.

Ionel are 29 de ani si nu a mers niciodata la scoala. Tot in clasa I sunt si cele trei fiice ale sale de 7, 8 si 10 ani. Desi merg la scoli diferite, cei patru boboci invata impreuna acasa si sunt fericiti ca vor putea sa scrie si sa citeasca la fel ca toata lumea. O ruda i-a ajutat sa-si cumpere rechizite si ghiozdane. Ionel a spus ca nu a putut invata cand era copil pentru ca parintii lui nu aveau niciodata banii necesari. România Liberă Romania, urmatoarea victima a crizei?

Publicatia geopolitica Stratfor aduce argumente in sprijinul ipotezei ca Romania ar putea fi urmatoarea victima a crizei financiare globale: deficitul bugetar, deficitul comercial considerabil si o moneda atacata de speculatorii care doresc sa obtina profituri mari din devalorizarea ei.

In timp ce autoritatile dezmint existenta unor probleme de finantare care ar necesita un imprumut de la Fondul Monetar International, ignorand semnalele date de mediul local de afaceri (somaj temporar, intreruperi ale activitatii s.a.) si de mass-media, economistii romani recomanda elaborarea neintarziata a unui plan anticriza.

Gardianul

«Locotenentul» lui Cozma a fost eliberat conditionat

Constantin Cretan, unul dintre fostii locotenenti ai Luceafarului huilei, Miron Cozma, a fost liberat conditionat, marti, din Penitenciarul de Maxima Siguranta din Târgu Jiu, unde a fost întemnitat, dupa o condamnare pentru subminarea puterii de stat. Ex-sindicalistul Cretan a iesit pe poarta penitenciarului în jurul prânzului si a fost asteptat de sotie si de fostul Luceafar al huilei, Miron Cozma.

Pentru ca a ispasit mai mult de jumatate din pedeapsa si a îndeplinit conditiile prevazute de lege, Constantin Cretan a fost pus în libertate de catre Comisia de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului de Maxima Siguranta din Târgu Jiu.