Elveţianul Roger Federer, cel mai bun jucător de tenis al lumii, a făcut un pas în spate, lăsându-i onoarea de a fi port-drapelul Elveţiei prietenului Stanislas Wawrinka, cel cu care va face echipă la dublu şi alături de care are deja în palmares un titlu olimpic.
Mi-a fost oferită şansa de a fi port-drapelul ţării mele la Atena şi la Beijing, iar acum mi s-a părut just să las posibilitatea şi altora să primească această onoare„, a spus modestul elveţian.
Marea Britanie l-a ales azi pe Chris Hoy (36 de ani) să ducă steagul gazdelor la ceremonia de deschidere. Hoy practică ciclismul pe pistă şi are în palmares patru titluri olimpice, iar la această ediţie îşi va apăra două dintre cele trei titluri olimpice câştigate în China.
La români, port-drapel va fi Horia Tecău, jucător de tenis la dublu, după ce canotoarea Georgeta Andrunache a refuzat onoarea, pe motiv că intră în concurs a doua zi şi i-ar fi fost imposibil să se odihnească, având în vedere că festivitatea de deschidere se va întinde până după miezul nopţii la Londra (n.r. – două ore mai târziu la Bucureşti).