Evenimentul Zilei > International > Fals poliţist, reţinut lângă Air Force One
Fals poliţist, reţinut lângă Air Force One

Fals poliţist, reţinut lângă Air Force One

Un bărbat din statul american Ohio a fost reţinut după ce autorităţile l-au observat în apropierea avionului preşedintelui american Barack Obama, având asupra lui o armă, relatează Associated Press.

Joseph McVey, în vârstă de 23 de ani este acuzat de faptul că era înarmat în public, potrivit căpitanului poliţiei aeroportuare, căpitanul Kevan Smith.
Poliţia din aeroportul unde era parcat Air Force One l-a văzut pe McVey ieşind dintr-o maşină închiriată şi având asupra lui o armă. El a fost reţinut imediat.
Maşina lui McVey era dotată cu girofar precum vehiculele poliţiei, deşi suspectul nu este un membru al forţelor de ordine, a precizat Smith.
O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a stabili motivul pentru care McVey avea asupra sa un pistol şi pentru care maşina sa era echipată cu girofar.
Cauţiunea pentru eliberarea lui McVey este de 100.000 de dolari.
După acest incident, numărul forţelor de ordine pe aeroport a fost ridicat. Preşedintele Barack Obama se pregătea să plece din statul West Virginia, unde luase parte la o ceremonie în memoria a 29 de mineri ucişi la 5 aprilie din cauza unei explozii produse într-o mină de cărbune.
Obama a declarat că întreaga naţiune a simţit durerea comunităţioi care a pierdut minerii în cel mai rău accident la o mină din ultimele patru decenii. „Minerii au trăit şi au murit în căutarea visului american”, a spus acesta.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: