Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozie de rujeolă şi rubeolă la nivel naţional. Vezi ce zone ale ţării sunt mai afectate
Explozie de rujeolă şi rubeolă la nivel naţional. Vezi ce zone ale ţării sunt mai afectate

Explozie de rujeolă şi rubeolă la nivel naţional. Vezi ce zone ale ţării sunt mai afectate

Numărul cazurilor de rujeolă a crescut în 2011 de aproape 17 ori faţă de anul trecut, anunţă într-un comunicat Ministerul Sănătăţii.

Dacă în 2010 s-au înregistrat 193 de cazuri de rujeolă în toată ţara, anul acesta numărul îmbolnăvirilor a crescut la 3270.
Cei mai mulţi bolnavi sunt din judeţele din nord-vest, respectiv în Bihor (560 cazuri), Cluj (462 cazuri), Maramureş (422 de cazuri), Sălaj (341 cazuri) şi Satu-Mare (319 cazuri). A crescut şi numărul de îmbolnăviri de rubeola. În 2011 s-au înregistrat 1064 de cazuri, de trei ori mai multe decât în 2010 (350).
Rromii şi şcolarii, cei mai afectaţi
Anul trecut cele mai afectate au fost comunităţile de rromi cu copii nevaccinaţi, iar anul acesta infecţia s-a extins şi la copii nevaccinaţi din unităţile de învăţământ preşcolar şi şcolar. Ministerul Sănătăţii a dispus organizarea unei campanii suplimentare de vaccinare în toate colectivităţile cu risc de cumul de cazuri.