Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozie de cazuri de Covid-19 la Iași. Medicii nu mai prididesc să-i interneze pe cei aflați în stare gravă
Explozie de cazuri de Covid-19 la Iași. Medicii nu mai prididesc să-i interneze pe cei aflați în stare gravă

Explozie de cazuri de Covid-19 la Iași. Medicii nu mai prididesc să-i interneze pe cei aflați în stare gravă

Momente grele în noaptea de vineri spre sâmbătă la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Ambulanţele care aduceau pacienți în stare gravă au fost nevoite să stea la  coadă pentru a-și lăsa pacienții în grija medicilor.

Noapte de foc la Spitalul de Boli Infecțioase

„A fost o noapte de foc la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. În curtea spitalului puteau fi observate ambulanţe şi autospeciale ISU care aşteptau, monitorizând permanent pacienţii. În garda din această noapte, până la ora 01.00 au fost consultaţi peste 80 de pacienţi, iar jumătate dintre aceştia au necesitat internare şi acordarea tratamentului de specialitate”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

99 la sută din cei inectați sunt nevaccinați

Medicul spune că situaţia este dificilă, adăugând că a constatat „cu dezamăgire” că 99 la sută dintre pacienţii care ajung în stare gravă la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi provin din rândul persoanelor nevaccinate.

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi funcţionează aproape de capacitatea maximă, paturile din cele două secţii de terapie intensivă din cadrul unităţii fiind în permanenţă ocupate.

Mai mult, cu o zi înainte, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi le-au declarat jurnaliştilor că există o creştere alarmantă a numărului de solicitări în această săptămână. Și nu e vorba numai de aptul că sunt mai multe cazuri mai cazuri de Covid 19 decât în valurile precedente.

 

Cazuri mai multe și mai grave

„Nu mai facem faţă, suntem depăşiţi. Cazurile sunt multe, dar şi mai grave. Sunt foarte mulţi tineri în această situaţie, cei mai mulţi nevaccinaţi”, a relatat medicul Simona Ivaşcu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi, scrie news.ro.

Potrivit informațiilor oficiale date publicității pe 24 septembrie, ân ziua precedentă fuseseră înregistrate 7.116 cazuri noi de infectare cu SARS – CoV – 2 , dintre care 136 sunt ale unor pacienți reinfectați.

În intervalul 23.09.2021 (10:00) – 24.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 145 de decese (78 bărbați și 67 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.
Dintre cele 145 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 8 la categoria de vârstă 40-49 ani, 14 la categoria de vârstă 50-59 ani, 35 la categoria de vârstă 60-69 ani, 41 la categoria de vârstă 70-79 ani și 46 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: