Evenimentul Zilei > Justitie > Experții confirmă: Rodica Stănoiu este ”Sanda”
Experții confirmă: Rodica Stănoiu este ”Sanda”

Experții confirmă: Rodica Stănoiu este ”Sanda”

Doi din trei experți consideră că Rodica Stănoiu este autorul notelor informative date Securității în dosarul în care fostul ministru contestă calitatea de colaborator al Securității. Cel de-al treilea nu a putut să se pronunțe fără dubiu în acest sens.

Curtea de Apel Oradea a luat la cunoștință de rezultatul expertizei făcute la cererea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) prin care se dorea lămurirea notelor olografe semnate cu pseudonimul ”Sanda”. Stănoiu neagă cu vehemență că respectivele note i-ar aparține. Ele au fost comparate cu alte înscrisuri de la Serviciul Pașapoarte, declarația de avere de la Senat din 2006 și o altă probă scrisă dată de Stănoiu în fața judecătorilor orădeni. Următorul termen de judecată al procesului a fost stabilit pentru 9 aprilie.
Amânări fără noimă
În 27 octombrie 2009, Curtea de Apel Bucureşti a admis o solicitare a CNSAS de întocmire a unei expertize grafologice în procesul în care Rodica Stănoiu a contestat actul CNSAS privind colaborarea ei cu Securitatea. Rodica Stănoiu afirma, în noiembrie 2006, că dosarul ”Sanda” de la CNSAS i-a fost fabricat în perioada 2003-2004, sub guvernarea PSD, la comanda unui vicepreşedinte al unui serviciu secret. Fostul ministru declara că cele 18 note informative care i se atribuie nu îi aparţin şi că ar fi fost plastografiate, având drept model scrisul său din perioada de după 1990.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: