Evenimentul Zilei > Actualitate > Experiment inedit al poliţiştilor: câţi locatari deschid uşa hoţilor?
Experiment inedit al poliţiştilor: câţi locatari deschid uşa hoţilor?

Experiment inedit al poliţiştilor: câţi locatari deschid uşa hoţilor?

Poliţiştii au bătut la uşile oamenilor, spunând că sunt de la cablu sau de la Gaze. Au fost primiţi în case fără rezerve şi fără a le verifica nimeni identitatea

Poliţiştii hunedoreni au vrut să vadă dacă recomandările repetate pe care le-au făcut în ultimii ani referitoare la prevenirea furturilor din locuinţe şi-au făcut sau nu efectul. Au mers la mai multe scări de bloc din Deva, au sunat la interfon şi s-au prezentat ca lucrători la reţeaua de gaz, angajaţi ai televiziunii de cablu, sau distribuitori de pliante. A fost suficient ca uşa scării să le fie deschisă fără nicio problemă. La fel s-a întâmplat şi atunci când au bătut la uşile locatarilor. Fără să se uite pe vizor şi fără să fie cât de cât de precauţi, aceştia le-au deschis larg uşa. Au repetat "manevra" în nouă locuri diferite, iar de fiecare dată lucrurile au decurs la fel.
Poliţiştii hunedoreni spun că furturile din locuinţe sunt, foarte des, încurajate de imprudenţele comise de proprietari, de la deschiderea uşii scării fără nicio verificare prealabilă, până la persoanele străine lăsate să intre în casă fără să fie legitimate cu atenţie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: