Evenimentul Zilei > Politica > Unde l-a „exilat” PSD pe Nicolae Bănicioiu
Unde l-a „exilat” PSD pe Nicolae Bănicioiu

Unde l-a „exilat” PSD pe Nicolae Bănicioiu

Fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, nu mai prinde un loc de parlamentar în Capitală, dar va candida la pe listele de la Iaşi ale partidului.

Prieten cu Victor Ponta, Bănicioiu a pierdut şefia PSD Sector 4 imediat după venirea la putere în partid a lui Liviu Dragnea. Despre Bănicioiu s-a vehiculat că urma să plece la PRU dacă PSD nu-i dădea un loc eligibil pe liste. Bănicioiu este în prezent deputat de Bucureşti.

PSD Iaşi a decis că şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, prof.dr Camelia Gavrilă, va deschide lista PSD la Camera Deputaţilor, ea fiind urmată de fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi de preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Câtea şi medicul Tudor Ciuhodaru.

Preşedintele PSD Iaşi, Mihai Chirica, a precizat pentru AGERPRES că propunerea privind includerea pe listă a fostului ministru Bănicioiu îi aparţine, motivaţia fiind faptul că educaţia şi sănătatea încă mai reprezintă probleme stringente după 26 de ani de postcomunism. "Toată tema mea de campanie pentru alegerile locale şi parlamentare vizează educaţia şi sănătatea", a spus el.

Potrivit acestuia, la Senat, primele locuri vor fi ocupate de preşedintele Senatului Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi, Adrian Pănescu şi fostul prefect Victorel Lupu.