Evenimentul Zilei > Justitie > Exclusiv. Dosarul de otrăvire al ministrului a fost clasat. Doina Pană mai are o variantă
Exclusiv. Dosarul de otrăvire al ministrului a fost clasat. Doina Pană mai are o variantă

Exclusiv. Dosarul de otrăvire al ministrului a fost clasat. Doina Pană mai are o variantă

După trei ani de anchetă, dosarul în care ministrul apelor și pădurilor din Guvernul Tudose, Doina Pană acuza că a fost otrăvită a fost clasat.

Soluția vine după ce s-au făcut mai multe expertize la IML care au arătat că nivelul de mercur din sângele Doinei Pană era mai mare decat normalul, ba chiar au fost și audieri de martori. Culmea este că dezvăluirea a fost făcută de Gabriela Firea când a povestit despre faptul că medicii i-au găsit o sârmă de 4 cm în colon. Chiar dacă a fost clasat, Doina Pană poate cere redeschiderea anchetei în instanță. Mai ales că ea avea și o suspiciune legat de persoana care ar fi săvârșit fapta.

Ce decizie a fost luată în privința dosarului otrăvirii fostului ministru Doina Pană

„Problema este veche şi nu aş fi intervenit. Eu nu acuz. Nu aş fi intervenit dacă nu era traficul de presă care duce în derizoriu o situaţie extrem de gravă. Eram ministrul Apelor şi Pădurilor în Guvernul Tudose, în 2017. Spre sfârșitul lui noiembrie, am început să mă simt foarte rău. Am mers la medic şi am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima. Am urmat un tratament şi, cu toate astea, mă simţeam tot mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă într-un final să fac şi o analiză toxicologică. Pe 15 ianuarie 2018, din acea analiză, a reieşit intoxicaţie cu mercur cu o concentraţie mare.

Îmi depusesem demisia din Guvern, pentru că mă simţeam foarte rău, pe 3 ianuarie, şi nu am putut pleca până pe 29 ianuarie pentru că nu a semnat preşedintele Iohannis. Am depus plângerea la poliţie, la începutul lui februarie 2018. Nu am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că, în caz că se afla, ar fi dăunat imaginii României. Vă daţi seama, un ministru din Guvernul României otrăvit. Mai mult nu vă pot spune. Este o anchetă în derulare şi sper să îi prindă. Nu pentru mine. Pe mine m-a salvat Dumnezeu pentru că am aflat cauza ca să mă pot trata, altfel muream de infarct şi toată lumea zicea că de stres. Vreau să îi prindă ca să se sperie, să nu mai încerce şi cu alţii.”, a declarat Doina Pană.

IML a confirmat nivelul ridicat de mercur în urma expertizei. Tot atunci, a fost începută urmărirea penală in rem pentru constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor.