Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE Doina Pană a fost otrăvită cu mercur. Expertizele au demonstrat acuzațiile fostului ministru
UPDATE Doina Pană a fost otrăvită cu mercur. Expertizele au demonstrat acuzațiile fostului ministru

UPDATE Doina Pană a fost otrăvită cu mercur. Expertizele au demonstrat acuzațiile fostului ministru

Doina Pană, fost ministru al PSD, a fost otrăvită cu mercur. Expertizele au confirmat acuzațiile lansate în anul 2019.

UPDATE: Fostul ministru Doina Pană susține că are indicii despre cei care au dorit să o otrăvească și că a prezentat aceste informații la DIICOT. Ea a spus, la România TV, că este vorba despre o persoană din apropierea sa care ar fi plătit pentru a fi omorâtă. Doina Pană a mai spus că motivele pentru care s-a încercat otrăvirea sa au fost legate de reglementările pe care le-a pregătit în domeniul silvic.

„Măsurile pe care le-am luat i-au făcut pe mulți să piardă milioane de euro pe an”, a spus Doina Pană.

Potrivit spuselor sale, în acest moment există o anchetă la DIICOT, însă cercetările au fost încetinite, în ultimul an, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Există suspecți, au fost mulți audiați, Ancheta a fost încetinită din cauza pandemiei. Ar trebui reluate niște audieri… Am obosit și nu mai vreau să fac presiuni în sensul accelerării investigațiilor”, a mai spus fostul ministru.

Pe de altă parte, Doina Pană a precizat că în prezent se simte bine și că organismul se reface:

„Sunt bine, mai am un pic de luptă cu depunerile de pe organe, dar am eliminat o mare parte din aceste depuneri. Acum sunt bine”.


Doina Pană, fost ministru al Apelor și al Pădurilor, a fost otrăvită cu mercur. Asta demonstrează expertizele efectuate de către cei de la Institutul de Medicină Legală. Dar și o expertiză a medicilor de la Parhon. Doina Pană a acuzat faptul că a fost intoxicată cu mercur, iar o expertiză trebuia să demonstreze că substanța nu a apărut în urma consumării fructelor de mare.

Doina Pană, otrăvită cu mercur, arată expertizele

Cele două expertize efectuate au demonstrat faptul că în sângele fostului ministru se afla o cantitate mare de mercur.

„Într-un final, pentru că au epuizat toate analizele specifice, cineva a avut ideea de a mă trimite la toxicologie. La Spitalul Floreasca. Și acolo am aflat că aveam o concentrație mare de mercur. Ce pot să vă spun cu certitudine este că nu mi s-a pus o singură doză, încât să mi se facă imediat rău, a fost ceva programat. Eu am convingerile mele, din ce direcție vine”. A afirmat Doina Pană la Antena 3.

Într-un dialog avut cu Mihai Gâdea la Sinteza Zilei, în anul 2019, fostul ministrul a explicat:

Mihai Gâdea: E legat de activitatea dumneavoastră ca ministru?

Doina Pană: Da!

Mihai Gâdea: E legat de faptul că în perioada în care erați ministru ați luat niște măsuri foarte dure împotrica mafiei pădurilor?

Doina Pană: Da!

Mihai Gâdea: Aveți o suspiciune, cine a făcut asta?

Doina Pană: Da!

Mihai Gâdea: Era din apropierea dumneavoastră?

Doina Pană: Da, prin intermediul unor oameni din apropierea mea.

Mihai Gâdea: DIICOT-ul, în momentul acesta, are date suficiente ca această anchetă să fie accelerată și să meargă mai departe?

Doina Pană: DIICOT-ul i-a audiat pe toți care au fost în jurul meu.

Mihai Gâdea: Știți cine a făcut asta?

Doina Pană: Nu pot să îmi scot din cap… Aștept să se dovedească!”.

În acest caz, nimeni nu a fost pus sub acuzare.