Evenimentul Zilei > Politica > Doina Pană, atac dur la Guvern: ,,Cireaşa de pe tortul pregătit de PNL Mafiei Lemnului”
Doina Pană, atac dur la Guvern: ,,Cireaşa de pe tortul pregătit de PNL Mafiei Lemnului”

Doina Pană, atac dur la Guvern: ,,Cireaşa de pe tortul pregătit de PNL Mafiei Lemnului”

Fost ministrua al Apelor și Pădurilor, deputata PSD Doina Pană desființează o controversată inițiativă liberală.

Deputatul PSD de Bistriţa-Năsăud, Doina Pană, fost ministru al Apelor şi Pădurilor, consideră că intenţia Guvernului de a desfiinţa gărzile forestiere teritoriale va duce la înlocuirea profesionişilor din domeniu cu „politruci obedienţi şi oameni de casă, care să închidă ochii la furtul masiv din pădurile României”.

„Cireaşa de pe tortul pregătit de PNL Mafiei Lemnului: acum, în laboratoarele Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor a fost elaborat draftul unei noi OUG ‘pentru înfiinţarea Gărzii Naţionale Forestiere ‘, dar care de fapt desfiinţează cele 9 gărzi forestiere teritoriale, singurele entităţi care ţin de ani de zile piept în teren mafiei pădurilor, singurele entităţi care se opun cu adevărat defrişărilor ilegale şi infracţiunilor silvice! Sub pretextul unei ‘reorganizări’ de faţadă, Guvernul PNL vrea să înlocuiască profesioniştii care au ocupat funcţiile prin concurs cu politruci obedienţi şi oameni de casă, care să închidă ochii la furtul masiv din pădurile României! Deja este mult prea mult, deja s-a depăşit linia roşie”, a scris Doina Pană joi seara, pe pagina sa de socializare.

În opinia fostului ministru al Apelor şi Pădurilor, Guvernul Orban îi protejează pe cei care taie ilegal pădurile.

„Guvernul PNL protejează securea, nicidecum pădurea. De 8 luni de când, chipurile, guvernează România, Guvernul Orban a fost pentru păduri ‘lupul care păzeşte oile’. Folosind sloganul ‘toleranţă 0 pentru tăierile ilegale’, prin măsurile pe care le-au luat şi le iau în continuare liberalii demonstrează în fiecare zi că ei apără toporul, nu poporul”, a mai scris deputatul PSD Bistriţa-Năsăud.

Doina Pană a reamintit faptul că, la scurt timp după instalare, Guvernul PNL a dat OUG 88/2019 pentru desfiinţarea Gărzii Naţionale Forestiere şi trecerea coordonării celor nouă gărzi teritoriale „în pixul unui secretar de stat”, ordonanţă care a fost oprită în Parlament în luna februarie, dar şi atacarea la CCR de către Executiv a legii privind înfiinţarea „DNA-ului pădurilor”.

„Dacă adăugăm la toate acestea ce trebuia să facă şi n-a făcut în cele 8 luni împotriva tăierilor ilegale (să continue protocolul semnat cu STS încă din 2017 pentru dezvoltarea SUMAL, a Radarului Pădurilor, sistemul GPS pentru transport de lemn, sistemul de hărţi satelitare pentru depistarea tăierilor ilegale, operaţionalizarea Inspectorului pădurilor şi, evident, să întărească cele 9 gărzi forestiere teritoriale sub cupola Gărzii Naţionale Forestiere), concluzia e foarte clară: pădurile trebuie apărate nu doar de cei care le defrişează, ci şi de măsurile ticăloase promovate de Guvernul Orban”, a adăugat fostul ministru.

Doina Pană a mai făcut un apel către ONG-urile şi asociaţiile de protejare a mediului şi pădurilor să i se alăture în demersul de a se opune „prin toate mijloacele legale” intenţiei Guvernului în ceea ce priveşte gărzile forestiere teritoriale.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: