Ca la fiecare scrutin local, Bucureştiul dă şi de această dată tonul raportului de forţe dintre partidele politice: candidaţii USL au obţinut victoria la toate primăriile din Bucureşti, cu o singură excepţie, candidatul UNPR de la Sectorul 2, primarul Neculai Onţanu.
Dacă la sectoarele 1, 4 şi 5, primarii în funcţie ai USL erau siguri de un nou mandat, la sectoarele 3 şi 6 o serie de sondaje anterioare alegerilor sugerau că primarii PDL îşi vor păstra funcţiile. Cu toate acestea Robert Negoiţă şi Rareş Mănescu au reuşit victorii fără drept de apel, adjudecând primăriile Sectoarelor 3 şi 6 pentru USL.
La Sectorul 2, USL Primăria s-a dovedit a fi însă o redută imposibil de cucerit. Neculai Onţanu a câştigat un al patrulea mandat de primar, fiind reconfirmat în funcţie cu un scor confortabil, aproape dublu faţă de contracandidatul său de la USL.
Ceea ce, în condiţiile politice ostile în care s-au derulat alegerile, reprezintă o performanţă majoră, obţinută însă deloc întâmplător: aflat la al patrulea mandat consecutiv, Neculai Onţanu este recomandat de câteva realizări importante: programul masiv de reabilitare a blocurilor din Sectorul 2, numărul mare de parcuri şi zone verzi, investiţiile în reabilitarea străzilor şi canalizare sau numărul mare de unităţi de învăţâmânt noi ori modernizate.
Practic, prin acest rezultat, UNPR, o formaţiune mică necreditată cu foarte multe şanse, devine singurul partid care reuşeşte o victorie într-un Bucureşti în care USL şi-a zdrobit adversarii.