Exact acum 28 de ani, atunci când abia împlinise  22 de ani, tânăr student la Istorie, Dan Andronic a venit la Evenimentul Zilei, proaspăt apărut pe piață, pentru a ocupa un post de arhivar. După ce a stat de vorbă câteva minute cu el, Ion Cristoiu i-a spus că nu are ce căuta la arhiva ziarului, pentru că este făcut pentru jurnalismul politic.

Cum de a știut asta, după ce a schimbat doar două-trei vorbe cu el rămâne, vorba prozatorului, sub pecetea tainei, era marea capacitate a lui Ion Cristoiu de a vedea în oameni.

Astfel, puștiul slăbuț și brunețel devenea parte dintr-o generație extraordinară de gazetari, dar și coleg cu o celebritate, un mare talent al ultimului sfert de secol XX, tatăl său, caricaturistul Adrian Andronic.

Despre cum a făcut o carieră serioasă în jurnalism și mai târziu în consultanța politică,  despre cum din candidat la arhiva ziarului a ajuns patronul lui, despre multe altele, nespuse până acum, într-un interviu marca „Dosare de Presă”, realizat de Mirel Curea cu Dan Andronic.