Evenimentul Zilei > Social > Evenimentul zilei vă urează Crăciun Fericit! Să vă bucurați de magia Sărbătorii!
Evenimentul zilei vă urează Crăciun Fericit! Să vă bucurați de magia Sărbătorii!

Evenimentul zilei vă urează Crăciun Fericit! Să vă bucurați de magia Sărbătorii!

Pe 25 decembrie, creștinii din întreaga lume celebrează Craciunul, Sărbătoarea Nașterii Domnului. Acum mai bine de două mii de ani, Fecioara Maria, prin puterea Duhului Sfânt, a născut în Bethleemul Iudeii pe Pruncul Iisus, într-o iesle săracă.

Atunci, cei trei magi de la Răsărit au văzut o stea luminoasă pe cer și, străbătând cale lungă pentru a o urma, au ajuns la Bethleem, aducându-I Mântuitorului, în dar, aur, smirnă și tămâie.

„Naşterea Domnului luminează şi anul acesta cu lumina Sa întunericul care adesea învăluie lumea noastră, aducându-ne speranţă şi bucurie. Această lumină vine din peştera de la Betleem, unde păstorii au găsit pe Preacurata Fecioara Maria şi pe Iosif şi Pruncul, culcat în iesle. Întruparea Fiului lui Dumnezeu este o minune care ne cheamă la rugăciune şi meditaţie, îndemnându-ne să cugetăm la înălţimea de unde S-a pogorât acest Prunc şi cum ne-a ridicat prin Naşterea Sa la vrednicia de fii şi fiice ai Tatălui Său ceresc.

Deci, ce trebuie sa facem pentru a trăi după cum vrea Dumnezeu? Să credem în Naşterea, Răstignirea şi Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, să împlinim poruncile Sale, să ne împărtăşim cu Sfintele Taine şi să ne rugăm Lui ca unui Împărat şi Dumnezeu.

Dacă în rugăciune înţelegem că fiecare zi ne este dăruită de Dumnezeu, fiind un dar şi o chemare a iubirii Lui, ne ridicăm repede mintea la Dumnezeu şi ne lărgim inima primind înlăuntrul ei pe Stăpânul vieţii. Tocmai pentru aceasta este necesar să ascultăm glasul Mântuitorului Iisus Hristos, Care ne încurajează să ne rugăm mereu, chiar dacă văzduhul se întuneca, chiar dacă suntem în suferinţă şi grea încercare.

Există momente întunecate în viaţa noastră şi în acele momente credinţa pare să se stingă, dar rugăciunea ne ajuta să acceptam această osteneală. Atâţia sfinţi şi sfinte au trecut prin experienţa acestor momente dificile, dar au perseverat şi au biruit pe cel viclean şi greutăţile vieţii. În aceasta atmosferă de sărbătoare ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos ca strălucirea Naşterii Sale să lumineze şi să aprindă inimile noastre de flacăra bunătăţii lui Dumnezeu.

Fie ca toţi, prin iubirea lui Dumnezeu, să primim lumina şi să aducem lumina lumii în care trăim! Să avem grijă ca flacăra credinţei noastre dătătoare de speranţă să nu se stingă din cauza vânturilor reci ale acestor timpuri! Să o păzim cu străşnicie şi să o dăm şi altora!”, spune mitropolitul Irineu al Olteniei, în Pastorala sa de Crăciun.