„Eva“ devine cea mai mare librărie din ţară

„Eva“ devine cea mai mare librărie din ţară

Faimosul magazin „Eva“ din centrul Bucureş tiului, ultimul bastion al „magazinelor universale“, se va transforma într-o librărie Diverta, din august.

Locul în care se găseau cele mai frumoase „compleuri“ şi „blazere“ în perioada comunistă va deveni astfel cea mai mare librărie din ţară. Cei 1.700 de metri pătraţi ai magazinului vor fi ocupaţi de cărţi, muzică şi jocuri pentru copii, iar marea inaugurare va avea loc pe 20 august.

Spaţiul a fost vândut, la sfârşitul anului trecut, unui fond de investiţii grecesc pentru cinci milioane de euro. Noul proprietar închiriază acum spaţiul de pe bulevardul Magheru numărul 9 grupului RTC, care administrează librăriile Diverta.

Omul de afaceri Octavian Radu, proprietarul RTC, a declarat, pentru The Money Channel, că Diverta a semnat un contract de închiriere pentru 20 de ani. „În cel mai mare magazin de îmbrăcăminte din trecut vom comercializa cărţi şi muzică“, a declarat Radu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mină de aur

Aşezat în buricul târgului, magazinul „Eva“ a comercializat dintotdeauna vestimentaţ ie pentru femei şi bărbaţi, lenjerie de corp, încălţăminte, marochinărie, bijuterii, ceasuri, parfumerie, cosmetice, artă decorativă, cristal, porţelan, artizanat, numai produse de marcă româneşti şi internaţionale. Odată cu dispariţia Evei, dispare încet-încet şi ideea de „magazin universal“, înlocuit de conceptele de mall sau de office building.

Spaţiul pe care se întinde magazinul cu marochinărie este o mină de aur. Potrivit analiştilor de pe piaţa imobiliară, preţul de achiziţie a spaţiilor comerciale pe bulevardul Magheru este în jur de 3.000 de euro. Bulevardul din centrul Bucureştiului este una dintre cele mai scumpe artere din lume, potrivit unui studiu prezentat în urmă cu două săptămâni de firma de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield.