Evenimentul Zilei > International > Europa sub teroare! Alertă teroristă și în Belgia. După Londra, s-a atacat în Gent
Europa sub teroare! Alertă teroristă și în Belgia. După Londra, s-a atacat în Gent

Europa sub teroare! Alertă teroristă și în Belgia. După Londra, s-a atacat în Gent

Frica a cuprins din nou orașele din Occident. Duminică, 2 februarie, a fost alertă teroristă în Londra, urmată de o alta în Belgia, la Gent.

UPDATE

Cele mai noi informații arată că, de fapt, atacul ar fi fost comis de un bărbat, nu de o femeie, așa cum eronat s-a prezentat prima dată de către presa belgiană.

Agenția dpa informează că polițiștii au împușcat în mână un bărbat care atacase cu cuțitul mai mulți cetățeni, în orașul Gent. Și cotidianul Het Laatste Nieuws notează că autorul atacului catalogat drept act terorist a fost împuşcat în mână, suferind răni minore.

Conform postului francofon de televiziune RTBF, atacatorul a reuşit, totuşi, să înjunghie două persoane, pe una dintre ele în stomac.


O femeie atacat din senin mai mulți oameni pe o stradă din oraș, câteva persoane fiind înjughiate. Sosiți la fața locului, polițiștii au tras focuri de armă asupra femeii! Imediat, bulevardul Bevrijdingslaan a fost complet închis!

Martorii afirmă că femeia împușcată a fost rănită la mână, iar cei doi bărbați pe care i-a înjunghiat sunt tratați la spital. Totuși, viața lor nu este în pericol, anunță medicii.

Conform hln.be, Parchetul belgian se abține de la comentarii și a refuzat să ofere amănunte. Însă cei care au văzut întreaga scenă susțin că femeia a lovit cu cuțitul în stomac un bărbat care trecea pe lângă ea. Aflată în apropiere, o patrulă de poliție a sesizat ce s-a întâmplat și a intervenit prompt, împușcând-o pe atacatoare.

Incidentul din Gent are loc la numai două ore după cel petrecut la Londra, unde un bărbat a fost ucis de oamenii legii după ce a atacat cu un cuţit mai mulți oameni.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: